Čokoládovo kokosové pralinky (RECEPT)

Viete, že existujú aj detoxikačné dezerty? Čiže sladkosti, ktoré vás dokážu prečistiť a nielen vaše chuťové poháriky si na nich pochutnajú, ale aj váš organizmus?
Niekedy sú malé odmeny lepším stimulom ako veľké zákazy – najmä ak sú hriešne zdravé. Ako napríklad tieto čokoládovo kokosové pralinky. Skúste si ich pripraviť – recept nie je zložitý a príprava vám zaberie možno 15 minút. Následne ich musíte asi 6 hodín chladiť, ale to snáď vydržíte 🙂

 

Čokoládovo kokosové pralinky (RECEPT)

Suroviny:
50 ml kokosového oleja
300 g strúhaného kokosu
100 g karobového alebo kakaového prášku (nesladeného)
½ vanilkového struku
3 PL agávového sirupu
štipka škorice

POSTUP:
1. Ak je olej príliš tuhý, zohrejeme ho nad parou, kým znovu nadobudne tekutú konzistenciu. Zložíme z ohňa a necháme krátko vychladnúť.

  1. 4 PL strúhaného kokosu si odložíme a zvyšok v miske zmiešame s karobovým alebo kakaovým práškom. Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme a vanilkový kaviár vyberieme špičkou noža. Pridáme ku kokosovej zmesi.
  2. Tekutý kokosový olej a agávový sirup pridáme k zmesi, ochutíme trochou škorice a všetko zmiešame. V prípade potreby pridáme trochu vody, ale hmota by mala byť skôr tuhá, ako tekutá. Ak je príliš tekutá, pridáme viac strúhaného kokosu.
  3. Rukami vytvarujeme 15 až 20 malých praliniek. Ak je hmota príliš lepkavá, môžete použiť jednorazové rukavice.
  4. Zvyšok strúhaného kokosu nasypeme na tanier alebo na pracovnú plochu a pralinky v ňom obalíme. Následne hermeticky uzavrieme. V chladničke necháme cca 6 hodín stuhnúť. Podávame a vychutnávame chladené.

Náš tip: Pralinky môžete uchovávať aj v mrazničke. Dajú sa pripraviť aj vo väčšom množstve, aby ste boli kedykoľvek vyzbrojení niečím zdravým a chutným v prípade chuti na čokoládu.
Tento recept a mnohé ďalšie nájdete v knihe Chudneme so smoothie.

Čokoládovo kokosové pralinky
Čokoládovo kokosové pralinky

Aj tieto články by vás mohli zaujímať:

Facebook Comments
Celkovo prečítaní 609x, 1 prečítaní dnes

Aj tieto články by vás mohli zaujímať:

Leave a Comment