Karamelové kocky, ktoré si zamilovali aj v Austrálii

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Je úspešnou poradkyňou v oblasti zdravého stravovania a získala titul „wellness ambasádor“ pre vychýrenú sieť austrálskych supermarketov About Life. Vlaďka Čobrdová je známa najmä za hranicami. Ako 18-ročná sa rozhodla odísť pracovať ako au-pair do Anglicka, no rýchlo ju zlákalo more a slnko v Austrálii. Jej zákusky tam ľudia milujú a vyhľadávajú. Mnohé vymyslela sama, často sa inšpirovala slovenskou kuchyňou, ale obliekla ich do nových, modernejších šiat. A verte, že aj tieto jej karamelové kocky sú hriešny a mimoriadne chutný zákusok. „Nie div, že sa každý týždeň zaraďuje na zoznam našich bestsellerov,“ prezradila Vlaďka „Má úžasnú karamelovú príchuť, ktorú mu dodáva krémová tahini pasta.“

V slovenčine už vyšla jej Výnimočná kuchárka, v ktorej je množstvo raw receptov, bez laktózy, bez lepku, pre vegetariánov i vegánov. Ako tvrdí, všetky suroviny sú nielen zdravé, ale aj dostupné a telo sa vám za ne poďakuje. „U mňa bolo jedlo vždy na prvom mieste, preto vôbec neprekvapuje, že dnes manažujem jeden z najväčších supermarketov so zdravými  potravinami v Austrálii,“ vysvetľuje Vlaďka Čobrdová. Už dlhé roky sa venuje štúdiu zdravej výživy a taká je aj jej kniha: zdravá, chutná, lahodná.
My vám ponúkame jej karamelové kocky, ktoré si naozaj obľúbite!

 

Najlepšie karamelové kocky

Príprava vám zaberie asi 25 minút a potom 45 minút na chladenie. Z nasledujúcich surovín vznikne asi 12 kúskov. Sú vegetariánske, vegánske, bez lepku aj bez laktózy. Raw. Čiže jesť môžete tieto karamelové kocky všetci 🙂 Mimochodom, použité datle sú sladkou náhradou za cukor, a keďže sú ľahko stráviteľné, predstavujú skvelé popoludňajšie občerstvenie. Vyskúšajte ich s mandľovým alebo arašidovým maslom. Mňam!

vlaďka čobrdová

Wellness ambasádorka Vlaďka Čobrdová.

Suroviny na karamelové kocky

Na základ:

  • 160 g (1 šálka) datlí, vykôstkovaných
  • 440 g (2 a ¾ šálky) mandľových jadier
  • ½ ČL prírodného vanilkového extraktu

 

Na karamelovú vrstvu:

  • 205 g (¾ šálky) tahini pasty
  • 250 ml (1 šálka) čistého javorového sirupu
  • 125 ml (½ šálky) roztopeného kokosového oleja
  • 2 ČL prírodného vanilkového extraktu
  • štipka soli

 

Na toping

  • 80 g (¾ šálky) kakaového prášku
  • 1 a ½ PL karobového prášku
  • 250 ml (1 šálka) roztopeného kokosového oleja
  • 2 PL konzervovaného kokosového mlieka

 

Vyskúšajte aj ďalšie naše RECEPTY.parížske rožky recepty lepsiden.sk

POSTUP:

  1. Na vytvorenie základu dajte všetky ingrediencie s 2 PL vody do mixéra a mixujte, kým nebude všetko nahrubo nasekané. Zmes prelejte do zľahka vymastenej formy na pečenie s rozmermi 34 × 24 cm a pritláčajte dlaňou, kým zmes nepokryje celé dno formy v rovnakej vrstve.
  2. Na vytvorenie karamelovej vrstvy skombinujte všetky zložky v miske a dohladka ich vymiešajte. Zmes prelejte do formy, v ktorej je už základ, a nechajte mraziť 15 minút alebo dovtedy, kým všetko dobre nestuhne.
  3. Na vytvorenie topingu dajte všetky ingrediencie do misky a zmiešajte, aby sa všetko dobre prepojilo. Zmes vylejte do formy na karamelovú vrstvu a vráťte do mrazničky na ďalších 30 minút alebo dovtedy, kým zákusok nestuhne. Nakoniec ho rozkrájajte na 12 kúskov.
  4. Raw karamelové rezy vydržia vo vzduchotesnej nádobe v chladničke až 3 týždne.

 

Ak milujete podobné zdravé recepty, ktoré sú raw, bez lepku, vegetariánske, vyše 130 receptov nájdete v knihe Vlaďky Čobrdovej Výnimočná kuchárka.
Vlaďku nájdete na Instagrame, aj na Facebooku.


Zdielať

About Author

Komentáre sú uzavreté.