Mliečny rez nielen pre deti (Maškrta na víkend)

Lucia SúkenníkováLucia Súkeníková je zamilovaná do varenia a jej recepty vôbec nie sú zložité, no chutia božsky. „Už ako dieťa som milovala hry vonku na babkinom dvore na dedine, keď sme varili z kvetiniek, trávy, dažďovej vody a hliny všakovaké dobroty,“ spomína si Lucia. Bola obklopená skvelými kuchárkami a pekárkami. Našťastie sa na ňu toho nalepilo dosť, takže dnes pečie a varí neuveriteľné dobroty.

Dôkazom je napríklad jej stránka Moje jedlo, kde nájdete recepty, články, dobré rady. Na Facebooku ju „sleduje“ už takmer 12.000 fanúšikov a v kníhkupectvách nájdete jej knižku Moje skvelé jedlo.
No pozor – čoskoro jej vyjde ďalšia kniha Moje skvelé koláčiky, ktorou opäť zaútočí na naše chuťové poháriky. Lucia rada siaha po alternatívnych a zdravých surovinách, myslí na to, aby boli ľahko dostupné a dokáže vyčariť neskutočné dezerty.

„Nepoužívam polotovary, náhrady jedál, glutamany a suroviny s éčkami či s farbivami,“ vysvetľuje Lucia Súkeníková. „Mám rada čisté chute z prvotných surovín. Milujem skúšať nové nepoznané chute či postupy prípravy jedla. Rada experimentujem, a keďže žijem na dedine, používam bežne dostupné suroviny.“

Tak ochutnajte jej úžasný Mliečny rez pre deti, ktorý nájdete aj v spomínanej knihe Moje skvelé jedlo.

mliečny rez

Mliečny rez (nielen) pre deti

Suroviny
• 6 bielkov
• 30 g xylitolu
• 50 g trstinového cukru
• 50 g kakaa

Suroviny na plnku
• 125 g ricotty
• 125 g tvarohu
• 1 jogurt (180 g)
• 1 zrelý banán
• ½ lyžičky bourbon vanilky

mucaVyskúšajte aj
Lievance. Tri super recepty pre lepší deň.

Postup
Z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme cukor, xylitol a kakao. Na plech rozložíme papier na pečenie a masu naň rovnomerne rozotrieme. Vyjde nám to približne na celý plech (záleží od veľkosti vajec). Pečieme na 180 stupňoch asi 7 minút. Po vychladnutí plát opatrne prekrojíme na dve časti.
Medzičasom si pripravíme plnku. Banán roztlačíme vidličkou, pridáme tvaroh, jogurt a ricottu a dobre premiešame. Plnku vrstvíme na jednu polovicu plátu. Druhou polovicou plnku zakryjeme. Dáme zachladiť na hodinu do chladničky a podávame.

TIPY
Ak nemáte xylitol, pokojne použite na celú dávku trstinový cukor. Výsledný rez je veľkosti polovičného plechu, preto ak ho chceme mať viac, robíme z dvojitej dávky. V tom prípade cesto pečieme na 2 plechoch.

Banán môžete zakomponovať do plnky aj nakrájaný na kolieska. Vytvoríte tak zaujímavejší vzhľad zákuska.

Aj tieto články by vás mohli zaujímať:

Facebook Comments

Aj tieto články by vás mohli zaujímať:

Leave a Comment