Recept na lasagne. Domáce a najlepšie, takže si ich zamilujete!

Recept na lasagne. Domáce a najlepšie, takže si ich zamilujete!

Určite poznáte talianske lasagne…ktoré je však umenie pripraviť správne, aby sa chute spojili a vytvorili skutočne skvelú lahôdku. Podávajú sa s rôznymi omáčkami, zapekajú sa alebo sa posýpajú syrom. Zvyčajne sa plnia hovädzím mäsom, paradajkami, korením a bešamelovou omáčkou. Tento náš recept na lasagne je pre 4 dobrých jedákov, ale najedia sa aj viacerí. Ide o domáci recept našej priateľky-cudzinky, ktorej lasagne boli známe široko-ďaleko. Plné chuti, vyvážené, lahodné, šťavnaté, že si určite pridáte ešte jednu porciu. Zamilujete si…

Čítať viac...

Kuracie prsia na špenáte | RECEPT, ktorý si zamilujete

Kuracie prsia na špenáte | RECEPT, ktorý si zamilujete

Nechce sa vám príliš vyvárať, stáť za sporákom a čarovať s hrncami? A pritom sa chcete dobre a chutne najesť…a navyše aj zdravo? Máme parádny tip na chutný a zdravý obed. Alebo večeru do 30 minút. Kuracie prsia na špenáte. „Tento recept vás dostane nielen svojou jednoduchosťou, ale aj chuťou a priaznivými nutričnými hodnotami,“ tvrdí pre LepšíDeň.sk skvelá kuchárka Lucia Wagnerová, ktorá vie vyčariť úžasné jedlá a lahodné dezerty. „Pochváliť sa môže vysokým obsahom bielkovín a nízkym obsahom sacharidov a…

Čítať viac...

Čo je bulgur, ako ho pripraviť + 6 receptov

Čo je bulgur, ako ho pripraviť + 6 receptov

Bulgur je mimoriadne zdravá potravina, ktorú však ešte mnohí ľudia nepoznajú. Čo je bulgur? pýtajú sa a nevedia vlastne, ako sa pripravuje, kde ju zoženú a prečo by sme ju mali jesť. Bulgur poznajú dobre najmä v Stredomorí, v Tureckú aj v afrických krajinách, či na Strednom východe. Základom je pšeničné zrno a ide vlastne o predvarenú nalámanú celozrnnú pšenicu. Bulgur by sme možno mohli prirovnať k ryži, hoci chuť je odlišná. A tak ako pri ryži, aj príprava bulguru je…

Čítať viac...

Rozmarínová focaccia z kvásku (recept)

Rozmarínová focaccia z kvásku (recept)

Talianska chlebová placka focaccia je úžasne lahodná, keď sa správne pripraví. Podobá sa cestu z pizze, zvykne sa dochutiť olivovým olejom, bylinkami, cibuľou, syrom, či mäsom. Môžete ju jesť samotnú ako sendvičový chlieb, použiť ako základ pre pizzu alebo ako prílohu k mnohým jedlám. „Táto rozmarínová focaccia je úžasná k hustej paradajkovej polievke,“ tvrdí Lenka Mančíková, ktorá organizuje kurzy kváskového pečenia a vydala už úspešnú knihu. „Ak máte radi rozmarín, určite ju vyskúšajte. Cesto si zvyknem spraviť večer,…

Čítať viac...

Zdravé jedlo sa dá pripraviť zdravo a rýchlo

Zdravé jedlo sa dá pripraviť zdravo a rýchlo

Aj vy všade čítate o zdravej strave a neraz si povzdychnete, že keby ste tak mali čas vyvárať…že aj tak to zdravé jedlo vášmu partnerovi nebude chutiť…a že mnohé suroviny neviete zohnať v obchode, kam bežne chodievate? Áno, niekedy to tak je, no my vám odporučíme jednu dámu, pre ktorú je varenie a pečenie naozaj vášňou. „Dnešná doba je veľmi hektická a veľakrát máme strach stáť v kuchyni pri hrncoch,“ tvrdí foodblogerka Tinka Karmažín. „Chcem ukázať ľuďom, že kvalitné…

Čítať viac...