Výborné palacinky. Klasický základný RECEPT + 2 verzie

LinkedIn

Palacinky s tvarohom. Bez mlieka. Klasické palacinky. Tenké. Palacinky bez oleja.
Existuje nespočetné množstvo palaciniek a ich verzií, ale najradšej máme aj tak tie klasické. Jednoduché, rýchle a pritom také chutné, však?
Máme pre vás klasický základný RECEPT na palacinky a pridali sme aj dve verzie, ktoré môžete skúsiť – palacinky z tvarohového cesta a  druhé so sladkou orechovou plnkou a kakaovou polevou.
Chystajte chuťové poháriky, ideme na to! 🙂

 

Klasické palacinky – základný RECEPT

palacinka na palacinkárniSuroviny:

  • 6 až 8 lyžíc hladkej múky
  • 250 ml mlieka
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 3 vajcia
  • soľ
  • džem na potretie

POSTUP:

recept postupVšetky suroviny vymiešame tak, aby vzniklo jemné tekuté cesto. Pokojne si pomôžte mixérom. Jednotlivé palacinky potom pečieme na malom množstve tuku z oboch strán. Môžeme ich plniť tvarohom, potrieť džemom alebo pripravenou ovocnou omáčkou z kompótového ovocia. Vynikajúce sú aj s pudingom.

 

Palacinky z tvarohového cesta plnené džemom

palacinky z tvarohového cesta RECEPT LepšíDeň.sk

Suroviny

  • 3 vajcia
  • 600 ml mlieka
  • 100 g tvarohu
  • 100 g hladkej múky
  • 30 g práškového cukru
  • 40 ml oleja
  • soľ
  • džem

POSTUP

recept postupMlieko, cukor, soľ a vajcia spolu vymiešame. Pridáme tvaroh a múku. Všetko vymiešame dohladka a necháme asi 30 minút odležať. Z cesta upečieme na panvici s olejom palacinky, naplníme ich lekvárom, posypeme práškovým cukrom a prípadne ozdobíme šľahačkou alebo čerstvým ovocím.

 

Palacinky so sladkou orechovou plnkou a kakaovou polevou

Tento super recept nájdete aj v klasickej Slovenskej kuchárke, ktorú zostavil Renato Magát z tých najlepších slovenských tradičných receptov.

palacinky s orechovou náplňou RECEPT LepšíDeň.sk

Suroviny

  • 200 g polohrubej múky
  • 2 vajcia
  • 1/2 l mlieka
  • 20 g práškového cukru
  • olej
  • soľ

Plnka

  • 200 g pomletých orechov
  • 300 ml mlieka
  • 100 g cukru
  • 50 g masla
  • 50 g hrozienok
  • kôra z 1 citróna

Poleva

  • 50 g kakaa
  • 300 ml sladkej smotany
  • 100 g cukru
  • 30 g majonézy
  • 30 ml rumu

Vyskúšajte aj ďalšie naše RECEPTY. najlepšia bublanina - recept

POSTUP

recept postupZ mlieka, vajec, cukru, múky a štipky soli urobíme riedke cesto a upečieme z neho palacinky.

recept postupPlnku pripravíme nasledovne. Orechy postrúhame a nasypeme do vriaceho mlieka s cukrom. Postupne pridávame hrozienka, maslo, citrónovú kôru, trocha povaríme a pridáme rum.

recept postupPolevu si prichystajte takto: prevarte sladkú smotanu s cukrom, pridajte kakao rozmiešané s majonézou, prevarte a nakoniec pridajte rum.

recept postupPalacinky natrieme plnkou, stočíme, položíme na teplý tanier a polejeme polevou. Tanier môžeme dozdobiť šľahačkou, zmrzlinou alebo ovocím.

Zdroj a foto: Slovenská kuchárka, Pixabay.com


                                                                       Páčil sa ti článok? Pošli ho ďalej!

About Author

Avatar