Vychutnajte si dokonalú kávu v pohodlí domova

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vlastníte automatický kávovar? Poradíme vám ako si doma pripraviť lahodnú kávu ako z kaviarne.
Možno aj vy zbožňujete ten pocit, keď si po náročnom dni môžete sadnúť k šálke lahodnej kávy. No napriek tomu, že sa vám táto možnosť naskytne, šálka kávy, ktorú si pripravíte doma, vám nedožičí uspokojenie… A možno si radšej na kávu zájdete do najbližšej kaviarne.

Aby ste za dobrou a lahodnou kávou nemuseli cestovať ďaleko, poradíme vám ako si ju pripraviť doma vo vašej kuchyni. Dnešné nespresso kávovary sú na profesionálnej úrovni, stačí si vybrať ten správny a naučiť sa ho poriadne ovládať.

 

Ako na lahodnú kávu v pohodlí domova?

káva delonghiPokiaľ túžite po skutočne neodolateľnej káve s lahodnou arómou, základ kvality spočíva v kávových zrnách, ktoré by mali byť naozaj čerstvé a kvalitne pražené. Bez dobrých kávových zŕn ani na najlepšom kávovare neurobíte dobrú kávu, preto vašim prvým krokom za dokonalou kávou v pohodlí domova, by mal byť výber kávy podľa vašej chute a preferencií. Ak ste našli kávu, ktorá perfektne pohladí vaše chuťové poháriky, potom prichádza na rad výber toho správneho kávovaru.

Trh vám ponúka široké možnosti. V ponuke nájdete pákové kávovary či plnoautomatické kávovary. Výber máte naozaj rôznorodý, je len na vás, po ktorom z týchto strojov siahnete. Či už sa rozhodnete pre jeden typ alebo pre ten druhý, myslite na kvalitu.
V prípade, že sa neviete rozhodnúť, ktorý je pre vás lepší, najväčší rozdiel je v tom, že automatické kávovary robia úplne všetko za vás. Vy si vašu kávu vychutnáte len pomocou stlačenia tlačidla. Pákové kávovary sú o niečo viac náročnejšie na prípravu, avšak keď sa naučíte s kávovarom pracovať, dokážete si pripraviť kávu presne podľa svojich predstáv.

 

Krok po kroku k dokonalej šálke kávy

delonghi káva v pohodlí domovaPotom, čo ste si vybrali značku svojej kávy, základom je čerstvosť mletia. Čerstvo pomleté zrná chutia oveľa lepšie, ako keby ste si mali kupovať už vopred namletú kávu. Vďaka kávovaru si zrná meliete pred každou kávou samostatne, čo už je prvý dobrý krok k tomu, aby vaša káva chutila ako z kaviarne.

Pri dokonalej káve zohráva úlohu hneď niekoľko parametrov. Jedným z nich je aj teplota nápoja. Ideálna teplota kávy by mala byť približne šesťdesiat päť stupňov Celzia. To je výhoda, ktorú poskytuje plnoautomatický kávovar, že si teplotu nastavíte iba raz a stroj si to zapamätá. Taktiež veľkou výhodou je, že si svoju ideálnu receptúru pripravíte pomocou jedného tlačidla.
Mnohé moderné a inovatívne kávovary majú funkciu memory, kde si nastavíte pre vás ideálny pomer kávy, vody a prípadne aj mlieka. Tento pomer si uložíte do pamäte spotrebiča a máte záruku, že vám ho kávovar pripraví vždy rovnako.

mlieko do kávy a zdraviePrečítajte si tiež
Potvrdené. Káva má naozaj liečivé účinky.

delonghi káva v pohodlí domovaČi už si vyberáte pákové kávovary alebo kávovar plnoautomatický, dbajte na kvalitu. Moderné a kvalitné stroje disponujú modernými technológiami, kde si nastavíte špeciálnu hrubosť mletia a parametre varenia. Okrem chutnej kávy vám moderné kávovary, napríklad od značky Delonghi, pripravia aj našľahanú mliečnu penu a neodolateľnú arómu, ktorá ku káve jednoducho patrí.

Pokiaľ ste už našli svoj ideálny pomer, nezabudnite aj na správnu šálku. Prispôsobte veľkosti nápoja aj rozmer šálky, ideálne je, keď tvar šálky tvorí malú pyramídu. Tak ako to platí u jedla, že aj oči jedia, tak je to aj u kávy. Z chutného a dizajnového hrnčeka vám bude vaša káva chutiť oveľa lepšie, a to presne chcete doma dosiahnuť.

Kvalitný presso stroj vám vie zaručiť dokonalú šálku kávy aj v pohodlí domova. Už nemusíte cestovať za dobrým horúcim nápojom zakaždým do kaviarne, vďaka dobrej kombinácii kávovaru a kávových zŕn si dokážete tento lahodný nápoj vychutnať aj s vyloženými nohami vo vašej obývačke.

— PR článok —
Foto: Delonghi.com


Zdielať

About Author

Komentáre sú uzavreté.