Zásady ochrany osobných údajov

LepšíDeň.sk rešpektuje vaše súkromie. Chceme vám prinášať zaujímavé informácie a preto potrebujeme poznať niektoré vaše osobné údaje. Tie chránime pred zneužitím a ručíme vám, že ich nikdy neposkytneme tretej strane. Ani vaše kontaktné informácie, ani vaše účasti na súťažiach ap. Vaše osobné údaje, ktoré uvádzate na LepsiDen.sk, sú dôverné a v žiadnom prípade nie sú poskytované ďalším subjektom.

Kto sme

Ochrana súkromia a osobných údajov je dôležitá a nevyhnutná.
Prevádzkovateľom portálu LepsiDen.sk je Ing. Dana Bunová, Šalviová 32, 821 01 Bratislava. IČO: 47 162 902. DIČ: 1039668201.
LepsiDen.sk chráni vaše súkromie. Aby sme vám mohli poskytnúť všetky služby, potrebujeme o Vás vedieť základné informácie. Niektoré z nich majú povahu osobných údajov v zmysle zákona č. 122/2013 Z.z., o ochrane osobných údajov (ďalej len ZnOOÚ). Týmto zákonom sa pri používaní vašich údajov riadime.
Zaväzujeme sa, že budeme s vašimi osobnými údajmi zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými právnymi predpismi SR. Vyhlasujeme, že budeme spracúvať osobné údaje v súlade s dobrými mravmi a budeme konať spôsobom, ktorý neodporuje ZnOOÚ, ani iným všeobecne záväzným právnym predpisom. Prehlasujeme, že váš súhlas si nebudeme vynucovať a ani podmieňovať akoukoľvek hrozbou.

Aké osobné údaje získavame a prečo ich zbierame

Komentáre

Keď návštevníci webu zanechavajú na stránke komentáre, zbierame údaje, ktoré sú zobrazené vo formulári komentára a taktiež IP adresu používateľov a user-agent prehliadača z dôvodu ochrany proti spamu.

Anonymizovaný reťazec vytvorený z vašej e-mailovej adresy (nazývaný aj hash) môže byť poskytnutý službe Gravatar pre overenie, či ju používate. Zásady ochrany osobných údajov služby Gravatar nájdete na: https://automattic.com/privacy/. Po schválení vášho komentára bude vaša profilová fotografia verejne zobrazená spolu s obsahom vášho komentára.

Multimédiá

Pri nahrávaní obrázkov na webovú stránku by ste sa mali vyhnúť nahrávaniu obrázkov s EXIF GPS údajmi o polohe. Návštevníci webu môžu stiahnuť a zobraziť akékoľvek údaje o polohe z obrázkov.

Kontaktné formuláre

Súbory cookies

Ak pridáte komentár na našej stránke, môžete súhlasiť s uložením vášho mena, e-mailovej adresy a webovej stránky do súborov cookies. Je to pre vaše pohodlie, aby ste nemuseli opätovne vypĺňať vaše údaje znovu pri pridávaní ďalšieho komentára. Tieto súbory cookies sú platné jeden rok.

Ak máte na našej webovej stránke účet a prihlásite sa, uložíme dočasné súbory cookies na určenie toho, či váš prehliadač akceptuje súbory cookies. Tieto súbory cookies neobsahujú žiadne osobné údaje a sú zrušené pri zatvorení prehliadača.

Pri prihlásení nastavíme niekoľko súborov cookies, aby sme uložili vaše prihlasovacie údaje a nastavenia zobrazenia. Prihlasovacie cookies sú platné dva dni a nastavenia zobrazenia jeden rok. Ak zvolíte možnosť “zapamätať”, vaše prihlásenie bude platné dva týždne. Pri odhlásení sa z vášho účtu sú súbory cookies odstránené.

Pri úprave alebo publikovaní článku budú vo vašom prehliadači uložené dodatočné súbory cookies. Tieto súbory cookies neobsahujú žiadne osobné údaje a odkazujú iba na ID článku, ktorý ste upravovali. Súbory sú platné 1 deň.

Najmä v súťažiach vyžadujeme zvyčajne nasledujúce údaje:

  • meno a priezvisko, presná adresa vrátane krajiny (na zaslanie danej výhry)
  • vaša e-mailová adresa (na prípadnú doplňujúcu komunikáciu)
  • telefónne číslo (pre rýchlejší kontakt, ak je to potrebné)

Tieto údaje sú uchovávané v chránenej databáze na serveri Gigaserver.cz, ktorý urobil potrebné úpravy v súlade s nariadením GDPR. Vaše údaje spracovávame pre účely vybavenia a doručenia výhry. V prípade, že si želáte zrušiť svoje údaje uložené u nás, požiadajte nás o to e-mailom. Všetky informácie o vás budú do 10 dní od doručenia vymazané.

Počas vašej návštevy sú na serveri Gigaserver uchovávané dočasné informácie, ktoré sú potrebné pre správne fungovanie portálu a štatistické údaje pre náš portál.

Vložený obsah z iných webových stránok

Články na tejto webovej stránke môžu obsahovať vložený obsah (napr. videá, obrázky, články a podobne). Vložený obsah z iných stránok sa chová rovnako, akoby návštevník navštívil inú webovú stránku.

Tieto webové stránky môžu o vás zbierať osobné údaje, používať súbory cookies, vkladať treťo-stranné sledovanie a monitorovať vašu interakciu s vloženým obsahom, včetne sledovania vašej interakcie s vloženým obsahom, ak na danej webovej stránke máte účet a ste prihlásený.

Analytika

S kým zdieľame vaše údaje

Vaše osobné údaje nezverejňujeme, nesprístupňujeme, neposkytujeme žiadnym iným subjektom.

Zaškrtnutím príslušného políčka o súhlase so spracúvaním osobných údajov na marketingové účely vyjadrujete svoj dobrovoľný súhlas so spracúvaním a uchovávaním vašich osobných údajov, ktoré ste uviedli, ako aj údajov súvisiacich s vaším používaním portálu, na účely priameho marketingu, zasielania informácií o nových článkoch a iných marketingových aktivitách.

Máte právo na základe písomnej žiadosti namietať voči spracúvaniu vašich osobných údajov, o ktorých predpokladáte, že sú alebo budú použité pre účely priameho marketingu bez vášho súhlasu a môžete žiadať o ich vymazanie. Máte právo namietať aj proti využívaniu a poskytovaniu svojich osobných údajov na účely priameho marketingu.

Svoj súhlas môžete tiež kedykoľvek odvolať zaslaním písomnej žiadosti na e-mailovú adresu uvedenú na stránke www.lepsiden.sk. Čo najskôr po obdržaní odvolania súhlasu so spracúvaním osobných údajov zabezpečíme vymazanie vašich osobných údajov, ktoré boli predmetom spracúvania na marketingové účely. V prípade, že ste sa rozhodli dať nám súhlas na spracúvanie vašich údajov na marketingové účely, zároveň potvrdzujete, že tento súhlas ste nám udelili dobrovoľne. A že ste si vedomý/á, že tento súhlas platí až do jeho odvolania, prípadne do skončenia doby spracúvania vašich osobných údajov.

Vaše osobné údaje sme oprávnení spracovávať aj po skončení pôvodného účelu spracovania len v nevyhnutnom rozsahu pre účely štatistiky a prieskumu.

Ako dlho uchovávame vaše údaje

Pri pridávaní komentára, komentár a jeho metaúdaje sú uchovávané oddelene. Vďaka tomu vieme automaticky rozpoznať a schváliť akékoľvek súvisiace komentáre bez toho, aby museli byť podržané na moderáciu.

Pre používateľov, ktorí sa zaregistrujú na našich webových stránkach (ak takí existujú), ukladáme aj osobné údaje, ktoré poskytujú, do ich užívateľského profilu. Všetci používatelia môžu kedykoľvek zobraziť, upraviť alebo odstrániť svoje osobné údaje (okrem zmeny používateľského). Správcovia webových stránok tiež môžu zobraziť a upraviť tieto informácie.

Aké práva máte nad svojimi údajmi

Ak na tejto webovej stránke máte účet, alebo ste tu pridali komentár, môžete požiadať o export vašich osobných údajov, ktoré o vás ukladáme, včetne údajov, ktoré ste nám poskytli. Môžete tak isto požiadať o vymazanie osobných údajov. To sa ale netýka údajov, ktoré o vás musíme uchovávať z administratívnych, právnych alebo bezpečnostných dôvodov.

Kam posielame vaše údaje

Komentáre návštevníkov môžu byť kontrolované prostredníctvom automatizovanej služby na detekciu spamu.

Aj tieto články by vás mohli zaujímať:

Facebook Comments
Celkovo prečítaní 186x, 1 prečítaní dnes