Chlebíček s bielou polevou (maškrta na víkend)

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bábovky a chlebíčky patria k najobľúbenejším klasikám medzi múčnikmi. Môžete si ich dopriať po obede ku káve, ale aj na raňajky s kakaom, alebo čajom. Výborné sú ako desiata pre deti do školy. Väčšinou ide o veľmi jednoduché recepty z naozaj bežných surovín, takže neraz nemusíte ani bežať do obchodu, aby ste čosi dokupovali.
Ponúkame vám recept na chlebíček s kandinzovaným ovocím, orieškami a to celé preliate bielou polevou.

 

Chlebíček s bielou polevou

Suroviny:
1 balíček kandizovaného ovocia
⅓ balíčka hrozienok
3 lyžice rumu
6 vajec
⅘ hrnčeka práškového cukru
1 vanilkový cukor
trochu postrúhanej citrónovej a pomarančovej kôry
⅘ hrnčeka posekaných orechov
1 a ¼ hrnčeka polohrubej múky
štipka soli
1 lyžica kypriaceho prášku do pečiva
¼ lyžičky mletej škorice

Poleva:
1 a ½ hrnčeka práškového cukru
2 lyžice horúcej vody
1 lyžica citrónovej šťavy
1 lyžica sušeného mlieka

orieškový chlebíkOchutnajte aj
Orieškový chlebík bez múky.

POSTUP:
Kandizované ovocie a hrozienka posekáme, polejeme rumom a necháme postáť. Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Citrónovú a pomarančovú kôru zmiešame s orechmi, preosiatou múkou, soľou, kypriacim práškom do pečiva a mletou škoricou, pridáme do žĺtkovej peny a premiešame.

Potom jemne vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov a nakoniec vmiešame kandizované ovocie s hrozienkami. Cesto preložíme do vymastenej a múkou vysypanej formy, zarovnáme a pečieme asi 50 – 60 minút v rúre vyhriatej na 170 °C. Vlažný chlebíček vyklopíme na mriežku a vychladnutý polejeme polevou a vrch môžeme ľubovoľne ozdobiť.

Poleva: Dvakrát preosiaty cukor vymiešame s horúcou vodou a citrónovou šťavou a za stáleho miešania pridáme sušené mlieko.

Množstvo podobných koláčov, dezertov a zákuskchlebíček s kandinzovaným ovocím, orechmi a bielou polevou. ov nájdete v Hrnčekovej kuchárke. Skúsení autori Zdenka a Vladimír Horeckí výrazne zrýchlili a zjednodušili prípravu pečených aj nepečených múčnikov, takže to bude hračka pre každého. Aj pre zaneprázdnenú gazdinku, či začínajúceho kuchára.

Chlebíček s bielou polevou


Zdielať

About Author

Komentáre sú uzavreté.