Praktické tipy, ktoré vám umožnia využiť kuchyňu bez najmenšej chyby

LinkedIn

V interiéroch dnes trávime veľmi veľa času. Aj z tohto dôvodu je dôležité jeho správne usporiadanie a zariadenie, pretože v opačnom prípade na nás môže negatívne vplývať veľmi veľa faktorov. Už pri nedostatočnom vetraní zanecháva na našom tele dlhodobý pobyt v interiéri nemalé a nepríjemné stopy v podobe podlomeného zdravia. A ani priestor kuchyne nie je výnimkou. Našťastie ale existuje niekoľko jednoduchých riešení, vďaka ktorým sa tomu všetkému môžete vyhnúť.
Usporiadanie tohto priestoru však musí zodpovedať nepísaným estetickým a funkčným zákonom, na ktoré sa teraz spolu pozrieme.

 

Nebojte sa svetlých farieb

Aby bola miestnosť vizuálne objemnejšia, mali by ste ju usporiadať vo svetlých farbách a odtieňoch. Od stien až po nábytok a iné drobné doplnky. Ilúziu veľkého priestoru vám tiež pomôžu vytvoriť priame čiary a súpravy s priehľadnými materiálmi. Práve tie robia interiér ľahším, a teda aj priestrannejším.

 

Využite výhody vstavaných spotrebičov

Pokiaľ ide o zabudovanú technológiu, po prvé by mala byť kompaktná a po druhé by nemala byť nápadná. Množstvo dizajnových riešení vstavaných spotrebičov vám preto umožňuje zvoliť si multifunkčné zariadenie, ktoré sa perfektne hodí do každého štýlu interiéru.

Navyše vďaka takejto výbave získate ďalší voľný priestor, pričom je vám neustále k dispozícii a po ruke chladnička, multifunkčná vstavaná mikrovlnka, umývačka riadu aj mraznička.

ako správne využiť kuchyňu

 

Neblokujte prístup ku „kuchynskému trojuholníku“

Dizajnéri nazývajú kuchynským trojuholníkom priestor medzi umývadlom, sporákom a chladničkou. Ide o najaktívnejšiu oblasť každej kuchyne bez ohľadu na jej veľkosť.

Ak teda chcete, aby bola vaša kuchyňa nielen štýlová a moderná, mali by ste pri jej zariadení pamätať na to, aby bol prístup k týmto zónam čo najpohodlnejší a bezproblémový.
Preto, bez ohľadu na to, aký tvar kuchyne máte, medzi týmito jednotlivými komponentmi „kuchynského trojuholníka“ by mala byť vzdialenosť najmenej 3 metre a najviac 7,5 metra. Ak je to menej, potom ľudia v kuchyni do seba narážajú a ak je, naopak, príliš veľká, potom bude varenie pre vás veľmi zdĺhavé a náročné.

zdravá kuchyňa aká soľ škodíPrečítajte si tiež
Zdravá kuchyňa a domácnosť. Tipy, ktoré sa zídu.

 

Nepodceňujte kuchynské osvetlenie

Dobré osvetlenie v kuchyni je veľmi dôležité. Nejde len o dizajn a atmosféru, ale aj o bezpečnosť, pretože v kuchyni sa často stretávame s ostrými predmetmi. Pohodlná kuchyňa by preto mala mať tri typy osvetlenia:

  • všeobecné osvetlenie;
  • osvetlenie pracovného priestoru;
  • jemnejšie podsvietenie.

Pridaním svetla nad drez môžete zabrániť zle umytému riadu alebo nehodám pri krájaní potravín potrebných k príprave chutných jedál. Ale pozor! Osvetlenie kuchynskej linky by malo byť zároveň v prirodzenom, teplom spektre, pretože jedlo potom vyzerá chutnejšie a lepšie sa vstrebáva.

Nič teda nepodceňujte a uvidíte, že pobyt v tomto priestore bude príjemným spestrením každého dňa a prípravy chutných pokrmov.


— PR článok —
Foto: ImageFlow / Shutterstock.com


                                                                       Páčil sa ti článok? Pošli ho ďalej!

About Author