Užitočné tipy pre gazdinky. Triky do kuchyne, ako čo pripraviť, uvariť, upiecť, vyčistiť.
Keď pečieme, občas sa to stane – či už pred Vianocami, Veľkou nocou, pred nejakou oslavou, alebo len tak, keď pečieme na víkend. Zrazený krém, či…
Užitočné tipy pre gazdinky. Triky do kuchyne, ako čo pripraviť, uvariť, upiecť, vyčistiť.
Keď pečieme, občas sa to stane – či už pred Vianocami, Veľkou nocou, pred nejakou oslavou, alebo len tak, keď pečieme na víkend. Zrazený krém, či…
Rozhodli ste sa piecť, idete si nachystať všetky suroviny a zrazu zistíte, že vám čosi chýba? Nechce sa vám ísť do obchodu, alebo je už zatvorený? Ak…
Asi to robíte tak ako väčšina ľudí (a donedávna aj my): ošúpete cibuľu a šupky vyhodíte do kompostu, prípadne do koša. Šupky z cibule však nevyhadzujte, lebo v…
Áno, domáce maslo si môžete vyrobiť celkom jednoducho aj doma. V obchodoch v poslednom období akosi zdraželo, pritom na domáce maslo potrebujete iba smotanu na šľahanie a mixér…
Sú voňavé, chutné a najmä keď je vonku sychravo a vy dostanete do ruky vrecúško s pečenými gaštanmi, je to úžasný pocit. Milujeme pečené gaštany, ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou…
Možno ste už o tom počuli…a možno ste zostali z titulku článku prekvapení: ako sa dá zavárať v umývačke riadu? A prečo by som to robil? Má to vôbec zmysel?…
Rolka hliníkovej fólie – alobalu, sa nájde v každej domácnosti. Väčšinou ho používame pri varení, pečení, grilovaní alebo na balenie či presun jedál. Je to praktický pomocník…
Jablká patria stále medzi najobľúbenejšie ovocie a ako sa vraví – jedno jablko denne a nemusíte navštíviť lekára. Ak ich pestujete a máte veľkú úrodu jabĺk, alebo vám podaroval…
Tekvicové semienka sú mimoriadne zdraviu prospešné, majú viacero pozitívnych účinkov na náš organizmus – o tom si povieme nižšie. Ale nemusíte si ich hneď kupovať, ale vysušte…
Nekupujte už bazalkové pesto v obchode, ale urobte si ho sami doma – zvládnete to za 5 minút a z pár surovín. Je úplne skvelé, dá sa aj zamraziť…
Máte radi melón? Či už červený alebo žltý, zelený… Určite nás príjemne osvieži počas horúcich letných dní. Melón nám doplní nielen tekutiny, ale aj nás zasýti…
Určite sa vám stalo, že fľaše s hrdlom, džbány alebo vázy sa po čase zašpinia, chytia zvnútra akýsi povlak, ktorý ide ťažko dolu. Neviete sa tam…
Máte radi ríbezle? Úžasné letné plody, ktoré poznáme aj pod názvom viničky (Gemer, Šariš, Spiš, Zemlín), ibrzle (Trnava), či líbrs (Záhorie). Môžu byť červené, čierne, alebo…
Mlynček na mäso je neoddeliteľnou súčasťou mnohých kuchýň. Jeho všestrannosť a efektívnosť uľahčuje prípravu množstva jedál, či už ide o mleté mäso, klobásy alebo dokonca vegetariánske…
Existuje mnoho mýtov o cestovinách, ktoré sa tradujú už roky. Najmä mnohí Taliani však neveriacky krútia hlavami, kde sa vzali také polopravdy…navyše ak ich neraz sprevádza…
Ako otvoriť fľašu bez otvárača? V lete to je oveľa častejšie – hoci čapované pivo či kofola chutia úžasne, niekedy si po ceste kúpite fľašu s uzáverom a nemáte…
Drobné vajíčka s tmavými škvrnami ste si už možno všimli v regáloch supermarketov, však? Nepatria síce k bežnému tovaru, no dajú sa bez problémov zohnať :-)…
Aj vám sa už možno stalo, že ste chceli otvoriť k obedu zaváraninu a viečko akoby bolo k poháru prilepené. Dáte do toho silu a nie…
Aj vy milujete mozzarellu a kupujete si ju – či už len tak k chlebíku, na zapekané toasty alebo na domácu pizzu? Je to jeden z najchutnejších a najobľúbenejších syrov,…
Dnešná kuchyňa je miestom, kde sa stretávajú chuť a fantázia. A aj keď by sme občas chceli byť inovatívni televízni šéfkuchári, vždy máme po ruke svoje obľúbené pochúťky,…