Študentská pečať. RECEPT na oblátkovú salámu z čokolády a kandizovaného ovocia

Pinterest LinkedIn Tumblr +

V každej domácnosti nesmú chýbať na Vianoce určite druhy zákuskov a koláčov. U nás to boli okrem medového koláča, vanilkových rožkov, šuhájd, či medvedích labiek aj táto študentská pečať, čiže oblátková saláma z čokolády s kúskami oblátok, nasekanými orechami a kandizovaným ovocím, hrozienkami…jednoducho, s čím len chcete. Tento recept sa dá urobiť na mnoho spôsobov, ale najlepší je ten klasický, ktorý nájdete nižšie.

Naša mama ju nazývala aj domáca študentská pečať, pretože sa na ňu podobala, ale pravdu? Bola oveľa lepšia ako tá kupovaná. Vždy sme si potajme chodili odkrajovať malé kúsky a vychutnávali si ich.
Oblátkovú salámu robí tradične aj cukrárka Lucia Súkeníková. „Áno, tento nepečený dezert je veľmi rýchly a variabilný. Vôbec sa nemusíte striktne držať množstva surovín v recepte. Ak chcete mať salámu viac orieškovú, pridáte viac orieškov. Moja babka pridávala pre nás deti aj želé cukríky,“ tvrdí Lucia.
Vyšlo jej už niekoľko úspešných kníh, naposledy Recepty našich starých mám, v ktorej nájdete úžasné recepty drobné pečivo, múčniky, kysnuté koláče, zákusky, slané a samozrejme sviatočné dezerty. A chystá sa ďalšia jej super kniha – nižšie prezradíme viac 🙂

 

Študentská pečať – RECEPT

študentská pečaťTak poďme na to – môžete si túto oblátkovú salámu urobiť už teraz, ale určite vám nevydrží až do Vianoc, pretože ju proste zjete 🙂 Tak si spravte teraz jednu a potom tesne pred Vianocami. Ak ste ju ešte nikdy nerobili, prípadne dokonca ani nejedli, uvidíte, aká je úžasná. Jeden kúsok vám nebude stačiť!

SUROVINY:

  • 4 veľké oplátky
  • 3 balíčky želé cukríkov alebo kandizované ovocie podľa vlastnej chuti
  • 200 g orechov
  • 100 g nasekanej čokolády
  • 1 lyžičku kakaa
  • za hrsť hrozienok
  • 250 g masla
  • 3 celé vajcia
  • 250 g cukru

 

POSTUP

recept postupPostup je naozaj neskutočne jednoduchý a pomerne rýchly.
Nad parou vymiešame maslo, cukor, vajcia do zhustnutia. Pridáme kakao, orechy, hrozienka, miešame a na záver primiešame polámanú čokoládu a oplátky.
Necháme dobre vychladnúť, zabalíme do alobalu a vyformujeme do valca.
Salámu môžeme nechať stuhnúť vo forme na srnčí chrbát vystlanej alobalom.

Vyskúšajte aj ďalšie naše RECEPTY.čo nerobiť hneď po jedle

 

Moje najlepšie FIT jedlá
Moje najlepšie fit receptyKnihy receptov od Lucie Súkeníkovej sú mimoriadne obľúbené. Možno aj preto, že sú nielen o pečení, ale aj varení, používa najmä bežné suroviny a všetko sú to naozaj odskúšané jedlá a dezerty. No a koncom januára jej vyjde nová kniha Moje najlepšie FIT jedlá. Viac ako 140 receptov, ak chcete od nového roka trošku zmeniť svoje stravovanie a jesť zdravšie.
Opäť sú to jednoduché a chutné recepty, suroviny bežne dostupné v domácnosti alebo v najbližšom obchode. Napríklad taká mungo polievka, energy tyčinky na raňajky, fit kuracie nugetky, ravioly s gorgonzolou a pestom, alebo tiež pizza z polenty, či cuketovo-špenátová frittata. To je len pár kúskov, aby ste mali predstavu.
Ak vás táto FIT kuchárka zaujala, s 20%-zľavou si ju môžete už teraz objednať TU.


Zdielať

About Author

Komentáre sú uzavreté.