6 krokov, ako zarobiť viac peňazí

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kto by nechcel zarobiť viac peňazí, však? Zbohatnúť a najlepšie s minimom práce.
Ak patríte do tejto skupiny ľudí, ďalej ani nečítajte. Zarobiť bezprácne sa nedá…minimálne, ak chcete mať naďalej čisté svedomie 🙂
Existuje však 6 základných krokov, čo treba urobiť preto, aby ste zarábali viac peňazí. Ako naozaj účinné ich odsúhlasil dokonca aj slávny Thomas Alva Edison.

A propos, Edison bol v biznise veľký pragmatik a cieľavedomý človek. Založil mnoho firiem, zamestnával veľa nadaných ľudí, medzi nimi aj Nikola Tesla.
Edison založil v roku 1878 napríklad  firmu Edison General Electric Company. Tú dnes poznáme pod názvom General Electric ako jednu z najväčších nadnárodných firiem celého sveta.
Alebo vo firme Edison Illuminating Company zamestnával od roku 1891 neskoršieho automobilového magnáta Henryho Forda.
Takže T.A.Edison by o úspechu v podnikaní a peniazoch mohol vedieť veľa, čo poviete? Poďme sa teda pozrieť na tie kroky, ako sa dostať k peniazom.

 

6 krokov, ako zarobiť viac peňazí

jedno euro1. Presná suma

Zadajte si v mysli presnú sumu peňazí, ktorú si prajete.
Nestačí proste povedať: „Chcem hromadu peňazí.“
Buďte konkrétni, čo sa týka ich množstva. Povedzte si – chcem do konca budúceho roka, do 31.decembra 2019 zarobiť 50-tisíc eur. Nebojte sa toho čísla, samozrejme neprestreľte, ale nebuďte ani zbytočne skromní.

 

jedno euro2. Jej použitie

Povedzte si presne, čo zamýšľate dať za peniaze, ktoré si prajete, na revanš. Pamätajte, neexistuje nič také, ako „dostať niečo za nič“.
Buďte konkrétni – 20-tisíc dám na vyplatenie hypotéky, za 25 si kúpim nové auto a zvyšok miniem na dobrú dovolenku.

 

jedno euro3. Konkrétny termín

Zadajte presný dátum, kedy chcete peniaze, po ktorých túžite, vlastniť.
Môže to byť koniec roka, určitý konkrétny dátum kedykoľvek počas roka. Dôležitý je však presný termín.

viac peňazí

 

jedno euro4. Dobrý plán

Vytvorte konkrétny plán pre naplnenie svojej túžby. Naozaj vám tie peniaze nespadnú len tak z neba, nedostanete „niečo za nič“, ale musíte priložiť ruku k dielu.
Popremýšľajte, čo ovládate, v čom ste dobrí a kde by ste svoje zručnosti mohli naozaj efektívne zúročiť.
Začnite hneď, či už ste pripravení, alebo nie, premieňať plán na činy. Urobte prvý krok, hneď na to ďalší hoci menší, ale rozbehnite sa.

 

jedno euro5. Napíšte si to

Napíšte jasné, stručné vyhlásenie o množstve peňazí, ktoré chcete získať.
Zapíšte časové rozmedzie pre ich získanie.
Určte, čo chcete dať za získané peniaze na revanš, a jasne opíšte plán, ktorým máte v úmysle peniaze získať.

 

jedno euro6. A čítajte si to

Čítajte si svoje písomné vyhlásenie nahlas, a to dvakrát denne. Raz tesne pred spaním a raz hneď po prebudení. Toto je veľmi dôležitý krok. Afirmácia. Vedieť si predstaviť, že naozaj zarábate viac peňazí. Nemať absolútne žiadne výčitky, pretože zbohatnutie je prirodzené, ako tvrdí Steve Siebold. Analyzoval stovky milionárov a miliardárov, čo zhrnul v knihe How Rich People Think (v češtine Jak myslí bohatí).

30 príčin neúspechuPrečítajte si tiež
30 príčin neúspechu. Ktorých sa viete zbaviť?

„Je dôležité, aby ste inštrukcie uvedené v týchto šiestich krokoch skutočne nasledovali,“ píše napríklad Napoleon Hill, autor knihy Mysli a zbohatni. „Obzvlášť dôležité je plniť a nasledovať inštrukcie v šiestom kroku. Možno budete vravieť, že pre vás je nemožné „vidieť seba samého ako vlastníka bohatstva“ predtým, než sa ním skutočne stanete.
Ak naozaj TÚŽITE po peniazoch tak intenzívne, že vaša túžba prerastie do posadnutosti, nebudete mať ťažkosti presvedčiť sami seba, že ich získate. Cieľom je chcieť peniaze a nadobudnúť takú istotu o ich získaní, že sami seba presvedčíte, že ich dostanete.“

 


Zdielať

About Author

Komentáre sú uzavreté.