Recept na super tvarohový koláč s ovocím od Zdeny Studenkovej

LinkedIn

Ak patríte medzi milovníkov všetkého tvarohového, ako sme my – teraz si prídete na svoje. A to doslova. Známa herečka Zdenka Studenková sa s portálom LepšíDeň.sk podelila o recept, ktorý ako ona vraví: „Je to geniálny tvarohový koláč, zostane vám vláčny aj 2-3 dni.
Základom je vlastne skoro len tvaroh, hore naukladané ovocie – ona odporúča marhule a tie sme dali aj my. A verte, že je to úžasný koláčik. Nič zložité, rýchle na prípravu, len potom sa to pečie nejakých 50 minút, takže tam si musíte počkať 🙂 Ale čo sme si všimli, ešte lepší je na druhý deň, úplne famózny. Mňam!

 

Recept na tvarohový koláč Zdeny Studenkovej

recept na tvarohový koláč Zdeny StudenkovejMožno viete, že Zdenka Studenková je vynikajúca kuchárka – vo vydavateľstve Ikar jej dokonca vyšli dve knihy o varení a pečení. Boli mimoriadne úspešné, už sú žiaľ, dávno vypredané. A niekedy začiatkom roka 2021 začala spolu so svojím partnerom Braňom Kostkom nakrúcať videá, na ktorých vo svojej kuchyni pripravuje rôzne pochúťky.

„Tento koláč je veľmi rýchly na prípravu a zatiaľ každý, komu sme ho ponúkli, veľmi chutil. Veľa ľudí už od nás má recept. Ten koláč je totiž taký svieži, nevysychá, keďže je to de facto len tvaroh a trošku na zahustenie krupice,“ popisuje Z.Studenková.
Koláč nepečte v teplovzdušnej rúre. Dajte si vrchný aj spodný ohrev.

SUROVINY

  • 1 kg tučného hrudkovitého tvarohu
  • 250 g práškového cukru
  • 120 g masla
  • 5 lyžíc krupice
  • 5 vajec
  • 2 ks vanilkového cukru
  • 1 prášok do pečiva

recept na domáci tvarohVyskúšajte tiež
Recept na domáci tvaroh z kozieho alebo kravského mlieka.

POSTUP

recept postupTvaroh musí byť naozaj hrudkovitý a tučný – vtedy bude koláč skvelý. My sme dali štyri vaničky tvarohu, rozmiešali lyžicou v miske, pridali, vanilkový cukor, maslo roztopené pri izbovej teplote, cukor a 5 žĺtkov. Môžete premiešať aj mixérom, ale na malých otáčkach, aby ste neporušili hrudkovitú konzistenciu.

recept postupZmiešajte si krupicu s práškom do pečiva. Ten prisýpajte do tvarohu, miešajte a napokon opatrne vmiešajte sneh z piatich bielkov. Cesto máte hotové – môžete pridať aj hrozienka, ale je to na vás. My sme nedali.

recept na tvarohový koláč Zdeny Studenkovej postup

recept postupVymastite plech maslom, vysypte polohrubou múkou alebo krupicou a vylejte naň cesto. Na vrch poukladajte polky marhúľ – ideálne sú čerstvé, z trhu alebo zo stromu. My sme použili z konzervy a boli rovnako chutné. Prípadne dajte slivky, mango, jahody, čučoriedky alebo iné svoje obľúbené ovocie.

recept postupKoláč vložte do rúry vyhriatej na 190 stupňov Celzia. Pečte asi 45 minút, môžete aj 50 – vždy závisí od intenzity vašej rúry. Koláč nechajte vychladnúť a ako sme písali, ešte lepší je na druhý deň. Stále vláčny a svieži. Dobrú chuť!

Foto: LepšíDeň.sk


                                                                       Páčil sa ti článok? Pošli ho ďalej!

About Author

Mám dlhoročné skúsenosti v marketingu na strane klienta, ako aj s prácou v reklamných agentúrach. Píšem o rôznych témach, oblastiach, ale najmä pre ženy.