Nepečený jahodový cheesecake, ktorý si zamilujete | RECEPT

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tento jednoduchý a pomerne rýchly jahodový cheesecake sme objavili náhodou, vzali sme recept, vyskúšali…a zamilovali sme si ho. Je naozaj rýchly, príprava vám zaberie možno 20 minút, potom ale musíte počkať dve hodinky, kým sa schladí v chladničke. Ak ho teda skôr nezačnete jesť 🙂
A na druhý deň je ešte lepší, budete sa zalizovať po každom kúsku. Vyskúšajte.

Recept na nepečený jahodový cheesecake

Ideálny koláčik na leto, ktorý osvieži…a nemusíte zapínať rúru, ktorá by domácnosť ešte viac vyhriala 🙂 Základom je samozrejme tvaroh a mascarpone, cesto tvoria sušienky a k jahodám pokojne môžete pridať aj iné bobuľové ovocie. My sme dali pár malín, môžete skúsiť aj egreše, ríbezle, čučoriedky… Je to na vás, prípadne to môžete striedať. Tak poďme na to.

SUROVINY

nepečený jahodový cheesecake receptNa korpus

  • 180 g čokoládových sušienok
  • 50 g rozpusteného masla

Na krém

  • 250 g jemného tvarohu
  • 250 g mascarpone
  • 170 g práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkovej pasty alebo extraktu
  • 1 lyžička strúhanej citrónovej kôry
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 500 g jahôd
  • Lístky mäty na ozdobenie

POSTUP

recept postupNajskôr si urobíme korpus: rozdrvte vo vrecúšku čokoládové sušienky. My sme si kúpili BeBe sušienky a rozdrvili valčekom na hrubšiu strúhanku. Pokojne tam môžu byť aj väčšie kúsky. Potom to zmiešajte s rozpusteným maslom, a to rukou, aby sa to dobre prepojilo.

recept postupVezmite si formu, my sme zvolili okrúhlu cca 25cm priemer. Na dno dajte zmes sušienok a masla, poriadne poutláčajte na dno, do rohov, aby to bolo rovnomerné.

recept postupVezmite jahody (zopár si nechajte na ozdobenie), umyte ich a nechajte dobre odkvapkať. Poprekrajujte ich na polovičky, môžete dať aj v celku – rozložte ich na sušienkový korpus. Odložte nabok.

nepečený jahodový cheesecake recept

recept postupPripravíme si krém: tvaroh dohladka zmiešajte s cukrom, vanilkovou pastou/extraktom, so strúhanou kôrou a citrónovou šťavou. To môžete urobiť mixérom. Nakoniec po lyžiciach jemne primiešavajte mascarpone, aby sa všetko prepojilo.

recept postupTento tvarohovo-mascarpone krém opatrne naneste na jahody, do medzier medzi ne a zarovnajte. Dajte do chladničky schladiť na cca 2 hodiny, ale pokojne aj dlhšie, ak vydržíte 🙂

recept postupPred podávaním ozdobte. My sme dali kúsky jahôd, malín, prípadne môžete aj iné ovocie. Tiež lístočky mäty, alebo posypte grankom. Ako to máte radi. Uvidíte, že hoci je to nepečený, jednoduchý a pomerne rýchly dezert, potešíte domácich, aj návštevy 🙂
Dobrú chuť.

nepečený jahodový cheesecake recept

Foto: LepšíDeň.sk


Zdielať

About Author

Dana Bunová

Mám dlhoročné skúsenosti v marketingu na strane klienta, ako aj s prácou v reklamných agentúrach. Píšem o rôznych témach, oblastiach, ale najmä pre ženy.

Komentáre sú uzavreté.