Dali ste si novoročné predsavzatie, že schudnete a budete sa stravovať zdravšie? Alebo proste hľadáte recepty, ktoré sú zdravé a fit?
Máme pre vás skvelý tip – pizza, po ktorej určite nebudete mať výčitky. Recept pripravil Dušan Plichta (kliknite si na DusanPlichtaBlog), profesionálny poradca výživy, dobrodruh, zakladateľ značky POWERLOGY a nadšenec, ktorý sa rozhodol, že chce pozitívne inšpirovať ľudí k ich vlastnej zmene.
Tak poďme vyskúšať jeho chutný recept.
Pizza bez výčitiek
Na 2 porcie budeme potrebovať.
NA CESTO:
• 2 lyžice extra panenského olivového oleja
• 2 vajíčka
• 1 karfiol
• morskú soľ
• ½ šálky strúhaného parmezánu alebo iný tvrdý syr.
NA OBLOHU:
• ½ šálky pasírovaných paradajok (paradajkový pretlak Alnatura z dm drogerie markt)
• 4 kúsky kvalitnej šunky (môžeme, ale nemusíme použiť)
• 1 mozzarellu
• ½ šálky šampiňónov
• oregano alebo bazalku
• 2 lyžice čiernych olív
• 2 lyžice extra panenského olivového oleja
• morskú soľ.
AKO NA TO?
1. Karfiol varíme cca 10 minút vo vriacej vode alebo na pare. Následne ho rozmixujeme, pridáme olivový olej, morskú soľ, syr a vajíčka. Vyformujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na plech do tvaru pizze a dáme zapiecť na 20 minút do rúry vyhriatej na 180 °C.
2. Cesto vyberieme, potrieme pasírovanými paradajkami, posypeme oreganom alebo bazalkou a nastrúhanou mozzarellou. Na vrch poukladáme plátky šunky, šampiňóny a olivy. Všetko pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do rúry, ešte na cca 15 minút.
3. Vyberieme a servírujeme teplé ako najlepšiu taliansku pizzu.
Tip Dušana Plichtu: Samozrejme, namiesto karfiolu môžeme použiť aj brokolicu a voľba oblohy je len na vás. Ak sa vám bude zdať, že cesto nedrží pokope, pomôže zahustenie trochou špaldovej múky.
Oveľa viac fitness tipov a receptov nájdete v skvelom Fitness diári na rok 2016.