Pred Vianocami a počas sviatkov asi odolá sladkému málokto 🙂 Inšpirujte sa jednoduchými zákuskami, drobným pečivom, ktoré vytvorila skúsená cukrárka Pavlína Berzsiová. Cukrárskemu umeniu sa venuje už viac ako tridsať rokov, vedie rôzne semináre, kde predvádza najnovšie trendy, nevšedné koláče a použitie nových postupov a surovín. Venuje sa tiež foodstylingu a je viceprezidentkou Asociácie kuchárov a cukrárov Českej republiky, takže odborníčka naslovovzatá. A tak vyzerajú aj jej zákusky a dezerty – vyskúšajte jej úžasné Čokoládové srdiečka.
Čokoládové srdiečka
Z nasledujúcich surovín vám vznikne asi 30 kusov, hotové na jedenie budú na druhý deň a rozhodne vám nedajú veľa práce.
Suroviny:
hladká múka na posypanie dosky
½ dávky kakaového lineckého cesta
Na krém
125 ml smotany na šľahanie
35 g krupicového cukru
25 g kakaa
125 g horkej čokolády
50 g masla
Na dokončenie
100 g mliečnej čokoládovej polevy
100 g bielej čokoládovej polevy
20 g tmavej čokoládovej polevy
POSTUP:
- Cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na plát hrubý 3 mm a formičkou vykrojte asi 60 srdiečok. Potom vykrojte asi 30 menších srdiečok.
Väčšie srdiečka uložte na plechy, polovicu potrite vodou a prilepte na ne malé srdiečka.
Pečte ich v rúre rozohriatej na 180 stupňov asi 12 minút a potom nechajte vychladnúť na mriežke. - Smotanu zatiaľ uvarte s cukrom a preosiatym kakaom. Zložte z ohňa, rozmiešajte v nej nalámanú čokoládu a dajte do chladničky stuhnúť do druhého dňa.
- Zmäknuté maslo vyšľahajte do peny. Pridajte čokoládový krém a vyšľahajte.
Polovicu srdiečok potrite krémom a zlepte s druhou polovicou s malými srdiečkami.
Nechajte v chladničke stuhnúť. - Povrch polovice srdiečok namáčajte do roztopenej mliečnej polevy a polovicu do bielej. Papierovým kornútikom ozdobte srdiečka roztopenou tmavou aj bielou polevou.
Mňam. Dobrú chuť 🙂
Vyskúšajte aj
Čokoládovo-karamelový zákusok.
Oveľa viac podobných inšpirácií nájdete v knižke Dnes napečiem!. Sú tak skvelé recepty na dobré koláče, buchty, šišky, torty, rolády, sušienky, tyčinky či brownies. Okrem toho v knižke nechýbajú ani recepty zo zošita Pavlíninej babičky, prezradí vám, čo pečie na Vianoce a Veľkú noc, aj čo radí kamarátkam, ktoré nemajú veľa času. Kniha je plná fotiek, prehľadne napísaných receptov, rád, ako čo nepokaziť alebo napraviť, a obmien, ktoré vás určite povzbudia k odvážnemu hľadaniu nových chutí i vzhľadu múčnikov.