Keksíkový čučoriedkový koláč s mascarpone plnkou

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Niekedy si treba dopriať. Áno, sú zdravé koláče, fit zákusky a torty, z ktorých sa „nepriberá“. Ale priznajme si – občas sa vám žiada poriadna sladká nálož, ktorú si vychutnávate ako malý orgazmus. Jednoducho, sem-tam zhrešiť nie je na zahodenie 🙂 A presne taký je tento keksíkový čučoriedkový koláč s plnkou z mascarpone a bielej čokolády. „Vopred upozorňujem, že tento dezert je kalorická bomba a so zdravou stravou má spoločné len čerstvé čučoriedky,“ usmieva sa jeho autorka Lucia Súkeníková, vynikajúca foodblogerka a autorka knižiek o varení a pečení. „Veď raz za čas sa hádam nič vážne nestane. Navyše, keď tak geniálne chutí!“

Mimochodom, Lucia je doslova zamilovaná do pečenia a na jej výsledkoch to vidno. Už odmalička bola obklopená skvelými kuchárkami a pekárkami. Čo-to sa na ňu „nalepilo“, takže dnes prekvapuje svojimi lahodnými výtvormi. A keď si otvoríte napríklad jej knihu Moje skvelé koláčiky, zaútočí na vaše chuťové poháriky poriadnymi náložami. Rozdelená podľa ročných období na jarné, letné jesenné a zimné koláčiky. Najviac sa nám páči kapitola Moje skvelé celoročné koláčiky s 33 receptami. A v závere nechýbajú ani slané koláčiky. Môžete sledovať aj Luciin blog Moje jedlo.

 

Keksíkový čučoriedkový koláč s mascarpone plnkou

Mimochodom, čučoriedky…keď ich už Lucia spomenula. Naozaj sú to „zdravé bombičky“, ktoré navyše úžasne chutia. Dodávajú zákusku tú správnu chuť, ktorá je spojení s jemným mascarpone a bielou čokoládou neskutočná. Viac o účinkoch čučoriedok si môžete prečítať v našom článku Čučoriedky sa vám postarajú o zdravie.

POTREBUJEME

Na korpus:

  • 50 g ovsených otrúb (možno nahradiť ovsenou múkou)
  • 250 g hladkej špaldovej múky
  • 2 lyžice (cca 45 g) hnedého cukru
  • 2 žĺtky
  • 2 lyžičky vanilkového cukru
  • 125 g zmäknutého masla
  • 3 lyžice vody

Na krém:

  • 100 g bielej čokolády
  • 250 g mascarpone

Na ozdobenie: čučoriedky, hrozno alebo iné ovocie.

Pozrite si všetky naše RECEPTY.černice krém z jogurtu a medu

POSTUP

Do misy dáme všetky potrebné suroviny a vypracujeme z nich drobivé cesto. Toto cesto nasypeme do tortovej formy s priemerom 26 cm a utľapkáme ho rukami. Dáme piecť do rúry na 180 stupňov asi na 20 minút. Kým sa cesto pečie, pripravíme si krém – nad parou rozpustíme bielu čokoládu, pridáme mascarpone a vyšľaháme hladký krém. Dáme zachladiť. Dobre vychladnutý korpus potrieme krémom, posypeme drobným ovocím a dáme schladiť do chladničky.


Zdielať

About Author

Komentáre sú uzavreté.