Kokosovo-čokoládové kocky | Maškrta na víkend

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Objavili ste už čaro kokosu? Používa sa v mnohých cukrovinkách, na spestrenie chuti v exotických jedlách, kozmetike, často sa pridáva do koláčov, ale mnohé gazdinky mu ešte neprišli takpovediac na chuť. Pritom kokos je bohatým zdrojom železa a vápnika, dokonca pomáha bojovať proti viacerým typom rakoviny. Nájdete v ňom aj vlákninu, vitamíny skupiny B a minerálne látky ako horčík, draslík, či sodík.
Vychutnajte si bezlepkové a nízkokalorické kokosovo-čokoládové kocky, ktoré určite pohladia vaše chuťové poháriky.

Mimochodom, dámy určite poteší, že vďaka kokosu sa aj chudne, lebo pomáha rýchlejšie spaľovať tuky. Zároveň nám však dodáva energiu. „Kokos tiež podporuje trávenie a pomáha pri žalúdočných problémoch,“ dodáva Fitshaker.sk a dokonca ponúka skvelý návod, ako si vyrobiť kokosové mlieko jednoducho, rýchlo a za pár centov 🙂
Ale teraz už poďme na náš recept, ktorý pripravila Nela Juričová.

 

Kokosovo-čokoládové kocky

Tie skvelé kocky pripravíte asi za 70 minút a získate 25 kúskov.
recept výživové hodnoty

SUROVINY:

Na cesto:

  • 4 vajíčka
  • 7 lyžíc domáceho medu
  • 150 g strúhaného kokosu

 

Na náplň:

  • 3 lyžice domáceho džemu
  • ½ bio vanilkového pudingového prášku
  • 200 ml kvalitného mlieka
  • 2 lyžice domáceho medu
  • 1 lyžica bio kakaa
  • 100 g kvalitného masla

 

Na polevu:

  • 40 g horkej čokolády s vysokým podielom kakaa (min. 70 %)
  • 1 lyžicu kvalitného masla
  • 100 ml kvalitného mlieka

 

Vyskúšajte aj ďalšie naše RECEPTY.dokonalé cupcaky

POSTUP

recept postupBielka vyšľaháme na tuhý sneh a pridáme 7 lyžíc medu. Ďalej poriadne šľaháme, kým zmes nie je dobre hustá. Pridáme strúhaný kokos a zľahka zmiešame.

recept postupZmes rozotrieme rovnomerne na plech s rozmermi 20 × 30 cm vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na 20 minút pri 180 °C.

recept postupKeď upečené cesto vychladne, natrieme naň domáci džem. Puding uvaríme v mlieku, bez medu. Necháme ho vychladnúť.

recept postupNásledne dáme do misky 3 žĺtka, 2 lyžice medu a 1 lyžicu kakaa. Šľaháme dohusta nad parou, odstavíme z ohňa a miešame do vychladnutia.

recept postupV jednej mise vyšľaháme maslo a postupne pridáme puding a aj druhú zmes. Vyšľaháme a natrieme na koláč.
Nad parou roztopíme čokoládu spolu s maslom a mliekom a polejeme ju na celý povrch koláča. Necháme stuhnúť v chladničke.


Zdielať

About Author

Komentáre sú uzavreté.