Fit torta ČOKOBA. Čokoládovo-kokosovo-banánová

Milujeme kombináciu čokoláda a kokos, prípadne ešte banány. Lahoda. Keď navyše použijete kvalitné a zdravé suroviny, nie je čo riešiť 🙂 Fit torta ČOKOBA, čiže čokoládovo-kokosovo-banánová, je hotová tak do hodinky, jeden kúsok obsahuje asi 580 kcal, 34 g sacharidov a 38 gramov tukov.
Ak by ste chceli nahradiť kokosovú múku, rozmixujte mandle v mixéri a urobte si tak mandľovú múku.

Ale odporúčame ponechať kokos – či už cukor, kokosový olej alebo kokosové mlieko. Kokos je totiž bohatým zdrojom vápnika a železa. Pomáha pri rôznych ťažkostiach ako tráviace problémy, prevencia pred ochoreniami srdca, udržuje správnu hladinu cukru v krvi, je vhodný pri anémii (chudokrvnosti) a páni, kokos je tiež dôležitý pre zdravie prostaty.

 

Fit torta ČOKOBA. Čokoládovo-kokosovo-banánová

Suroviny:
Na čokoládový korpus:
1 a ½ hrnčeka rozmixovaných vlašských orechov
3/4 hrnčeka kakaa
½ hrnčeka trstinového/kokosového cukru
½ hrnčeka mlieka (napr. kokosového, smotany 33 % a i.)
2 lyžice roztopeného kokosového oleja
2 vajcia
lyžičku mletej škorice
štipku soli

Na banánovo – kokosovú plnku:
2 banány nakrájané na kolieska
2 hrnčeky mletého sušeného kokosu
3/4 hrnčeka kokosovej múky (príp. jemne namletého kokosu)
2 – 3 lyžice medu
4 – 5 lyžíc mlieka (napr. kokosového alebo smotany 33 %)
½ lyžičky mletého muškátového orieška.

Na čokoládovú polevu:
100 g polámanej horkej čokolády
plátok pravého masla (dodá poleve lesk)
5 lyžíc mlieka (napr. kokosového alebo smotany 33 %).

Prečítajte si aj
Voňavá torta z ovsených palaciniek.

Postup:
1. Najprv si rozohrejeme rúru na 180 °C.
2. Formu na pečenie s priemerom 26 cm vymažeme kokosovým olejom alebo maslom.
3. Na prípravu čokoládového korpusu si nachystáme 2 misky. Do prvej misky nasypeme rozmixované orechy, kakao, cukor, škoricu a štipku soli. Všetko spolu premiešame. V druhej miske mixérom vyšľaháme vajíčka, mlieko, olej a k nim postupne po malých dávkach pridávame a všľahávame ingrediencie z prvej misky. Hladkú zmes prelejeme do tortovej formy a pečieme približne 35 minút. Upečený čokoládový korpus necháme dobre vychladnúť.
4. Príprava kokosovej plnky je veľmi jednoduchá. Všetky suroviny zmiešame v miske. Plnka by mala lepiť, ak nelepí pridáme viac medu alebo mlieka a pritláčame prstami na upečený čokoládový korpus. Na kokosovú vrstvu naukladáme pokrájané banánové kolieska. Kým urobíme polevu, dáme formu na 15 minút do chladničky.
5. Vo vodnom kúpeli si pripravíme čokoládovú polevu. Roztopenú čokoládu spolu s mliekom alebo smotanou a kúskom masla premiešame do hladkej konzistencie a vylejeme na banánovo – kokosovú vrstvu. Dáme do chladničky a necháme stuhnúť aspoň na 4 hodiny. Najlepšia je  však na druhý deň.

Chutia vám takéto lahodné dezerty, ale chcete si udržiavať líniu a byť fit? Odporúčame knihy od Fitshakera – Z fitka do kuchyne 2 a 3 (táto super torta je z trojky) a Z fitka do kuchyne špeciál. V knižkách nájdete aj rady a tipy známych slovenských i českých fitnesiek, ako sa stravovať, hýbať a vypracovať si telo, aby vám závideli všetky ženy a chlapi nechávali na vás oči 🙂

Úžasná fit torta ČOKOBA. Čokoládovo-kokosovo-banánová.
Úžasná fit torta ČOKOBA. Čokoládovo-kokosovo-banánová.

Aj tieto články by vás mohli zaujímať:

Facebook Comments
Celkovo prečítaní 6 052x, 9 prečítaní dnes

Aj tieto články by vás mohli zaujímať:

Leave a Comment