Kuracia čína a pečené zemiaky v rúre. Jednoduchý RECEPT na chutný obed

LinkedIn

Naše deti ju milujú. Kuracia čína na slovenský spôsob je pomerne rýchla a jednoduchá, takže vám nezaberie veľa času. Do omáčky idú bežné veci, ktoré máte teraz pravdepodobne aj doma a keď k tomu urobíte pečené zemiaky na papieri v rúre – máte perfektný obed. Zavďačíte sa nielen deťom, ale aj dospelákom. My sme si k tomu urobili aj šalát a kto chce, pridá si kečup alebo tatarskú s cibuľkou. Prípadne len tie fantastické pečené zemiaky so šalátikom pre vegetariánov.
Tak poďme na to, už sa nám zbiehajú slinky v ústach 🙂

 

Kuracia čína – recept

SUROVINY

  • ½ kg kuracie prsia (môže byť aj morčacie, či bravčové)
  • 3 vajcia
  • 3 lyžice oleja
  • 1 lyžica Solamylu (alebo hladkej múky)
  • 1 lyžica cukru
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1 lyžica worčestrovej omáčky
  • 3 až 5 feferónok (nemusia byť)
  • 1 a ½ lyžice vegety
  • 1 stredná cibuľa

 

POSTUP

recept postupNajskôr si mäso dobre umyte a očistite. Nakrájajte na tenké rezance, švihlíky.

recept postupPripravte si omáčku zo zvyšných ingrediencií. Zmiešajte vajcia, olej, Solamyl, cukor, sójovú a worčestrovú omáčku, vegetu. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľku a prípadne feferónky, ak máte.

recept postupOmáčku nalejte na nakrájané mäso a dobre premiešajte, aby sa všetky kúsky obalili v omáčke. Nechajte odstáť aspoň 2 hodiny. Potom opekajte v panvici na oleji pri miernom ohni asi 3 minúty.

pečené zemiaky so šalátom

 

Recept na pečené zemiaky v rúre

K číne sa hodí samozrejme aj ryža, alebo pokojne varené zemiaky, ale najlepšie sú pečené zemiaky v rúre. Keď ich výborne ochutíte a upečiete do chrumkava, nebudete sa ich vedieť dojesť 🙂 Prezradíme ako na to.

recept postupOčistite asi 12 zemiakov strednej veľkosti. Ošúpte ich, umyte a dajte variť do studenej osolenej vody. Keď voda zovrie, odstavte ich a vodu zlejte. Pokrájajte ich na mesiačiky.

recept postupV miske si pripravte zmes, ktorou potriete zemiaky: olej, soľ, korenie, mletá červená paprika, grilovacie korenie, prípadne korenie na pečené zemiaky, mletá rasca.

recept postupVezmite si plech a položte naň papier na pečenie. Mesiačiky zemiakov rovnomerne poukladajte na plech a štetcom ich ponatierajte zo všetkých strán pripravenou zmesou. Dajte do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Pečte do zlatista asi 40 minút, pričom v polovici pečenia ich obráťte, aby sa dobre prepiekli z každej strany.
Dobrú chuť!

P.S. Vyskúšajte aj naše 3 recepty na zapekané plnené zemiaky.

kuracia čína recept


                                                                       Páčil sa ti článok? Pošli ho ďalej!

About Author

Dana

Mám dlhoročné skúsenosti v marketingu na strane klienta, ako aj s prácou v reklamných agentúrach. Píšem o rôznych témach, oblastiach, ale najmä pre ženy.