Pudingový koláč, ktorý si zamilujete | Jednoduchý RECEPT

LinkedIn

Už ste robili takýto pudingový koláč? My dlho nie, buď puding samotný, alebo koláč s pochúťkovou smotanou a ovocím…ale spolu nie. Keď sme dostali tip na pudingový koláč, trošku sme váhali – ako to môže ísť dokopy? Znie to čudne 🙂
Vyskúšali sme…a zamilovali sme si ho. Absolútne jednoduchý, pomerne rýchly, sladučký a sýty. U nás chutí každému. Poďme na to.

 

Recept na pudingový koláč

Predtým ako sa pustíme do prípravy, máme pár tipov.
Puding si môžete uvariť aj vopred a nechať vychladnúť – potom ukladáte do cesta kôpky mierne stuhnutého pudingu. Môžete ho však liať na cesto aj horúci (tak sme to robili my).
My sme síce urobili malú chybičku, ale nejako to výsledný efekt nepokazilo: nedali sme si časť cesta predpiecť a puding sme liali na surové cesto. Preto puding trošku padol dolu. Ak však časť cesta predpečiete, potom nalejete zvyšok cesta a naň horúci puding, bude to vyzerať ešte lepšie 🙂

Navrch ide pochúťková smotana s cukrom, no môžete urobiť aj mix: vymiešate samostatne šľahačku a kyslú smotanu s cukrom. Potom ich prepojíte a takto dáte na koláč.
Namiesto čokoládového pudingu môžete použiť vanilkový, smotanový, ale aj inak ochutený – malina, jahoda ap.

recept na pudingový koláč

SUROVINY

  • 5 žĺtkov
  • 20 dkg práškového cukru
  •  vanilkový cukor
  • 1 dcl oleja
  • 1 dcl vlažnej vody
  • 20 dkg hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 čokoládové pudingy
  • kryštálový cukor a vanilkový cukor
  • 1 liter mlieka
  • sladká smotana na šľahanie
  • 2 pochúťkové smotany

Pudingové košíčky s ovocímVyskúšajte tiež
Pudingové košíčky s ovocím (Recept)

POSTUP

recept postupVymiešame cesto – najskôr suché prísady, do ktorých pridáme olej, vaječné žĺtky a vodu. Napokon zjemníme snehom z bielok. Jemne premiešame.

Vymastíme väčší plech a vysypeme múkou alebo krupicou. Nalejeme časť cesta, zarovnáme a dáme na pár minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Stačí, aby sa cesto zapieklo, čo môže byť cca 5-10 minút. Potom vytiahneme a dáme nabok.

Pripravíme si pudingový krém: 1 liter mlieka, 2 čokoládové pudingy, vanilkový cukor a 3 lyžice cukru. Klasicky vymiešame na ohni. Na časť predpečeného cesta vylejeme zvyšok cesta a potom na to horúci puding. Môžeme poliať celé cesto, alebo len kôpky vzdialené od seba centimeter-dva. Je to na vás.

pudingový koláč recept postup

Dajte cesto s pudingom späť do vyhriatej rúry a pečte asi 30 minút, podľa intenzity pečenia vašej rúry.
Napokon na upečený mierne vychladnutý koláč natrieme kyslé smotany, v ktorých sme rozmiešali 3 lyžice práškového cukru. Môžete použiť 2-3 smotany, alebo urobiť spomínanú kombináciu šľahačka a kyslá smotana s cukrom. Podľa vlastného gusta.

No a koláč na záver posypte škoricovým cukrom, alebo nastrúhanou čokoládou a dajte stuhnúť do chladničky.
Dobrú chuť!

Foto: LepšíDeň.sk


                                                                       Páčil sa ti článok? Pošli ho ďalej!

About Author

Mám dlhoročné skúsenosti v marketingu na strane klienta, ako aj s prácou v reklamných agentúrach. Píšem o rôznych témach, oblastiach, ale najmä pre ženy.