Domáce čokoládové rolky a slimáky. Super jednoduchý recept: 3 suroviny a 15 minút prípravy

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Možno si ich niekedy kúpite v obchode – v supermarketoch ich majú v oddelení pečiva. Rolky plnené čokoládou. Buď v tvare paličky, alebo zmotané do slimáka…mierne chrumkavé lístkové cesto, vnútri lahodná čokoláda, mňam 😊 Rýchla desiata alebo len tak na spríjemnenie dňa. No čo keby ste si ich spravili doma a doslova za pár minút. Také domáce čokoládové rolky, ktoré vám i rodine určite budú chutiť.

Recept na rýchle čokoládové rolky

domáce čokoládové rolky receptV podstate potrebujete 3 suroviny a pár minút. My sme si urobili čokoládové slimáčiky a verte, že ich príprava nám trvala asi 15 minút (šikovnejšie gazdinky to možno stihnú aj za desať). A môžete si urobiť takéto slimáky, alebo klasické rolky, prípadne iné tvary. Nižšie dávame aj video, kde sú ukázané rôzne verzie.
Poďme teda na ten základný recept, uvidíte, že to je absolútne jednoduché.

SUROVINY

  • 1 balíček chladeného lístkového cesta
  • Nutelu alebo inú čokoládovú nátierku
  • nasekané orechy (nemusia byť)
  • vajíčko

POSTUP

recept postupVychladené lístkové cesto trošku vyvaľkajte na pomúčenej doske. Ak máte variant na pečiacom papieri, stačí rozložiť. Polovicu cesta potrite nutelou alebo inou nátierkou a môžete posypať nasekanými orechmi. Priklopte ju tou nenatretou časťou.

domáce čokoládové rolky recept

recept postupPotom pomocou nožíka nakrájajte cesto na rovnomerné prúžky široké do 1 centimetra. Každý prúžok následne stočte do špirálovitého tvaru. Takto môžete položiť na plech, alebo túto špirálu ešte stočte do slimáčika, ako sme to urobili my.

recept postupPoukladajte slimákov na plech vyložený papierom na pečenie. Rozšľahajte si vajíčko a slimáky potrite. Dajte do rúry, ktorá je vyhriata na 200 stupňov Celzia a pečte zhruba 12-15 minút, v závislosti od toho, ako intenzívne pečie vaša rúra.

domáce čokoládové rolky recept

Ďalšie lahodné varianty

Z tohto základného receptu môžete robiť rôzne verzie. Napríklad namiesto nutely dajte zdravšiu Slowtellu alebo obľúbený puding, prípadne posypte cesto čokoládovými hoblinkami, ktoré sa roztopia.
Ak máte radi kávovú chuť, môžete potrieť cesto kávou, alebo ju zamiešať to čokoládovej nátierky. Môžete posypať škoricou, prípadne iným korením ako kardamon ap.
Fantázii a variáciám sa medze nekladú.
A prirodzene ani rôznym tvarom – inšpirujte sa v tomto videu:

 

Foto: LepšíDeň.sk


Zdielať

About Author

Dana Bunová

Mám dlhoročné skúsenosti v marketingu na strane klienta, ako aj s prácou v reklamných agentúrach. Píšem o rôznych témach, oblastiach, ale najmä pre ženy.

Komentáre sú uzavreté.