Havajský koláč s ananásom a kokosom. RECEPT na letný dezert

LinkedIn

Aj keď to tak zatiaľ nevyzerá, leto je už predo dvermi! 🙂 Je čas oslavovať a užívať si všetko letné. Vrátane chutných dezertov, ktoré prichádzajú s touto rozprávkovou sezónou. Napokon, bez vynikajúcich domácich dobrôt by to jednoducho nebolo leto.
Máme pre vás recept na super letnú dobrôtku. Krémový koláčik s ananásom a kokosom! Nie náhodou sa volá Havajský koláč. Tento koláč doslova privoláva dovolenkovú atmosféru na tropickom ostrove.

 

Recept na Havajský koláč

Havajský koláčik je vrstvený pôžitok, ktorý sa skladá z jednoduchého základu s ananásom, vrstvy krémového ananásového pudingu a kokosovej šľahačky.
A našťastie, tento koláčik nie je len chutný, ale je tiež dosť ľahké ho pripraviť. Tak si pozrite zoznam surovín, dokúpte čo treba a pustite sa do toho. Ideálny na víkendovú pohodu, ku grilovačke alebo na piknik s priateľmi…alebo len tak kedykoľvek pre radosť 🙂

havajský koláč recept SUROVINY

  • 3 vajíčka
  • 180 g kryštálového cukru
  • 1 konzerva ananásového kompótu
  • 1 ananásový džús
  • 200 ml oleja
  • 350 g hladkej múky
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 2 PL masla
  • vanilkový puding
  • 3 šľahačky
  • 1 mascarpone
  • 3 PL práškového cukru
  • 100 g strúhaného kokosu

 

POSTUP

recept postupCelé vajíčka vymiešame s cukrom na hustú nadýchanú hmotu. Netreba vajíčka deliť na žĺtka a bielka, stačí miešať všetko spolu na najvyšších otáčkach približne 8-10 minút.

recept postupDo vajíčkovej hmoty postupne zašľaháme 250 ml ananásového džúsu a potom olej. Dobre premiešame a za stáleho miešania pridáme zmes suchých surovín: hladká múka, vanilkový cukor a kypriaci prášok. Cesto vylejeme na papierom vystlaný plech, rovnomerne rozotrieme a posypeme odkvapkaným ananásovým kompótom.

recept postupKoláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 160°C kým okraj nebude zlatistý, čo je približne 30 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť a rúčkou varechy doňho urobíme dierky ako to vidíte na fotke.

havajský koláč recept postup

recept postupVanilkový puding uvaríme podľa návodu, len namiesto mlieka použijeme na prípravu 500ml ananásového džúsu. Do horúceho pudingu pridáme 2 PL masla a miešame kým sa maslo s pudingom úplne nespojí. Na vychladnutý korpus vylejeme horúci puding a necháme vychladnúť.

recept postupMedzitým vymiešame šľahačku s mascarpone, práškovým cukrom a približne 50g strúhaného kokosu. Krém je jednoduchý – mixérom vymiešame všetko spolu na najvyšších otáčkach do hustej hmoty. Mascarpone plní úlohu stužovača a kokos môžete pridať podľa chuti.

recept postupPosýpku vyrobíme zo zvyšného strúhaného kokosu. 50g strúhaného kokosu vysypeme na plech a pečieme na 150°C asi 10 minút do zlatista.
Na vychladnutý biskvit s ananásovým pudingom navrstvíme kokosový krém a posypeme opečeným kokosom.
Dobrú chuť!

čokoládovo - tvarohové rezy MíšaVyskúšajte aj ďalšie RECEPETY.

Náš TIP
Koláčik môžete pripraviť aj vo forme mafínov do krásnych papierových košíčkov na tematickú havajskú letnú párty. Alebo do tortovej formy a naservírovať tak hosťom lahodnú sladkú bodku za super letnou grilovačkou.

Foto: autorka/LepšíDeň.sk


                                                                       Páčil sa ti článok? Pošli ho ďalej!

About Author