Jesenné tekvicové muffiny so škoricou a tvarohom | RECEPT

LinkedIn

Muffiny si môžete urobiť na desiatky spôsobov, ale vyskúšajte tento náš recept. Je pre všetkých milovníkov jesene, pretože jeseň z týchto mafinov doslova cítiť. Lahodné tekvicové muffiny sú plné sladkej chuti, nádherne voňajú a majú krémovú plnku. Ideálne, ak ste ešte neskúšali tekvicu na sladko. Jej kombinácia so škoricou a tvarohom vás zaručene dostane.
Upečte si tekvicové mafiny, zakryte sa dekou, zoberte do ruky nejakú dobrú knihu a náladu vám neskazí ani sychravé počasie za oknom 🙂

 

Recept na jesenné tekvicové muffiny

recept na jesenné tekvicové muffinyTakéto tekvicové muffiny môžu byť aj zdravou desiatou, alebo ich pribaľte partnerovi do tašky. Určite ho v práci potešia. Pokiaľ ide o tekvicu, ideálna je maslová tekvica v tvare hrušky. Má oranžovú dužinu, ktorá je jemná až maslová, pripomína avokádo. Má minimum semienok. Ale pokojne môžete použiť aj hokaido, či špagetovú tekvicu (žltá pripomínajúca tvarom melón).

SUROVINY

  • 1 a ½ hrnčeka hladkej múky
  • 1 hrnček práškového cukru
  • kypriaci prášok do pečiva
  • 1 PL škorice
  • vajíčko
  • 500g maslovej tekvice
  • 75g roztopeného masla
  • 1 vanilínový cukor
  • štipka soli
  • 250g mäkkého tvarohu
  • 4 PL práškového cukru
  • 2 PL hladkej múky
  • 2 PL mlieka

tekvicaPrečítajte si tiež
Zdravá tekvica. A recept na tekvicový koláčik.

POSTUP

recept postupNajprv si uvaríme na kocky nakrájanú tekvicu v 200 ml vody. Tento proces trvá asi 30 minút. Následne tekvicu rozmixujeme na pyré a necháme vychladnúť.

recept postupPredhrejeme si rúru na 175°C a nachystáme si papierové košíčky. Z tejto dávky vyjde približne 12 veľkých desiatových muffinov.

recept postupMafiny sa pripravujú klasicky: zmiešame zvlášť suché a zvlášť mokré suroviny, teda v jednej miske múku, cukor, prášok do pečiva, vanilínový cukor, škoricu a štipku soli. V druhej miske vajíčko, tekvicové pyré a roztopené maslo. Takto pripravené zmesi spolu zmiešame. Ak by sa Vám cesto zdalo príliš hutné a nedalo sa Vám naliať do košíčkov pokojne ho zrieďte troškou mlieka.

recept na jesenné tekvicové muffiny

recept postupCesto lejeme do pripravených papierových košíčkov asi do dvoch tretín. Aby sme chuť tekvice ešte trošku podčiarkli, pripravíme si skvelú tvarohovú plnku. Zmiešame vaničku mäkkého tvarohu s cukrom, mliekom a múkou. Pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame do každého muffinu plnku. Vychádza to približne 1 polievková lyžica na 1 veľký muffin.

recept postupTakto pripravené mafiny pečieme na 175°C približne pol hodinu. Či sú mafinky hotové zistíme jednoducho ,,špajdlovým testom,“. Hotové mafiny krásne prevoňajú váš domov. Nezabudnite ich vychladnuté ešte poprášiť práškovým cukrom. Alebo polejte čokoládou, posypte nastrúhanou čokoládou – je to na vás.
Dobrú chuť!

recept na jesenné tekvicové muffiny

Foto: autorka/LepšíDeň.sk


                                                                       Páčil sa ti článok? Pošli ho ďalej!

About Author