Legendárna Milka oslavuje 120.narodeniny a rozdáva darčeky!

LinkedIn

Čokoládové tabuľky, tyčinky…mliečne, biele, s rôznymi príchuťami. A vždy zo 100% alpského mlieka a rodinných fariem. Legendárna značka čokolád Milka oslavuje tento rok svoje 120. narodeniny. Oslávencovi sa zvykne dávať darček, no tentoraz je to samotná Milka, ktorá rozdáva darčeky a tie naozaj stoja za to!
Svojich fanúšikov odmení každý týždeň počas apríla a mája sumou 1200€, za ktorú si výhercovia môžu splniť svoje vlastné želania. Kým si zabehnete po nejakú čokoládu do obchodu, prečítajte si ako sa zapojiť do súťaže a tiež pridáme niekoľko zaujímavostí a pikošiek z jej histórie. Ako napríklad vznikol jej názov a kde sa na obale vzala fialová kravička?

 

Milka oslavuje a rozdáva darčeky

Narodeniny Milky pripadajú na 24. apríla, kedy značku registrovali v Nemecku. V rámci osláv tohtoročného jubilea sa môžu slovenskí fanúšikovia tejto čokolády zapojiť do súťaže o štedré finančné výhry. Stačí kúpiť akýkoľvek Milka produkt a nahrať účtenku z nákupu na Milka.sk. Každý týždeň sa žrebuje výherca sumy 1200 eur, za ktorú si víťazi môžu splniť svoje želania a sny. Súťaž prebieha od 12. apríla do 30. mája.

Stodvadsiate narodeniny sú aj ideálnou príležitosťou ohliadnuť sa spätne na najvýznamnejšie míľniky tejto značky čokolád. Vedeli ste, že názov Milka vznikol kombináciou dvoch nemeckých slov? Konkrétne slova „Milch“ a „Kakao“, teda spojením mlieka a kakaa, čo odkazuje na zloženie čokolád. Tie sú vyrábané z lahodného alpského mlieka a kakaa, ktoré je produkované prostredníctvom udržateľného programu Cocoa Life.

čokoláda Milka oslavuje a rozdáva darčeky

 

Od prvej tabličky k širokej ponuke čokoládových dobrôt

milka cokoládaZa zakladateľa Milky je považovaný Švajčiar Philippe Suchard, ktorý si v roku 1826 otvoril továreň na výrobu čokolády. Keď v roku 1901 začala továreň vyrábať čokoládu pod značkou Milka, objavovalo sa meno majiteľa aj na jej obaloch. Pôvodne veľkým zlatým písmom v strede tabličky, neskôr túto dominantnú pozíciu získalo slovo Milka.

milka cokoládaÚplne prvú tabličku Milka čokolády predali v roku 1901 v Nemecku. Od tej doby sa tieto čokolády, a ďalšie produkty zabalené v typicky fialovej lila farbe, postupne stali jednými z najpopulárnejších čokoládových pochúťok. Aktuálne si ich môžu kúpiť ľudia v 52 krajinách po celom svete. Každý deň sa počas jedinej hodiny predá priemerne 150 000 kusov Milka produktov!

milka cokoládaNa prvom papierovom obale fialovej farby z roku 1901 bol vyobrazený pastier s kravou v hornatej krajine. Krava je tak súčasťou značky od úplného začiatku. Súčasnú podobu, a predovšetkým úlohu v komunikácii Milky, však získala až neskôr.
Fialová kravička sa tak, ako je známe dnes, po prvýkrát objavila v reklame v roku 1972. O rok neskôr sa už stala ústrednou postavou značky a objavila sa po prvýkrát aj v televízii.

čokoláda v kuchyniPrečítajte si tiež
Čokoláda v kuchyni. Tip ya všetko, čo potrebujete vedieť.

 

milka cokoládaPopulárnu Milka kravičku už dávno nenájdeme len na tabličkových čokoládach. Prvé rozšírenie ponuky prišlo v roku 1926, kedy pribudli aj špeciálne vianočné a veľkonočné produkty.
Od roku 1977 sa začali vyrábať tabličkové čokolády aj vo vyšších gramážach než dovtedajších 100 gramov.
O desať rokov neskôr v roku 1987 sa po prvýkrát objavili čokoládové pralinky v tvare srdca. Tieto bonboniéry, ktoré sa dnes tešia obľube napríklad na Valentína, doplnili postupne aj ďalšie tvary určené na špeciálne príležitosti.

milka cokoládaKeď sa pozrieme do nedávnej minulosti, zistíme, že v roku 2007 sa rozrástla ponuka produktov o kategóriu sušienok a jemného pečiva v kombinácii s najjemnejšou Milka čokoládou.
V ďalších rokoch sa portfólio Milky každoročne rozrastalo o ďalšie a ďalšie novinky. V roku 2010 sa tak napríklad po prvýkrát objavili Milka Choco Wafer, oblátky s kakaovou náplňou preliate čokoládou. Že vám niečo pripomínajú? Nie je tajomstvom, že inšpiráciou im bola populárna česká Fidorka!

čokoláda Milka oslavuje a rozdáva darčeky

— PR článok —
Foto: Milka.sk


                                                                       Páčil sa ti článok? Pošli ho ďalej!

About Author

Redakcia