Výborný recept na pomerne jednoduchý a rýchly obed, ktorý bude chutiť nielen dospelým, ale aj deťom 🙂 Veď kto by si nespomínal na rajčinovú omáčku z detstva. Sladučká, nádhernej farby a lahodná.
Niekto robieva klasickú papriku plnenú mäsom a k tomu knedľa – dobré jedlo, ale chce to zmenu. Niekde sa zasa robia mäsové guľky so špagetami, je to taký americko-taliansky recept…ale my sme použili cestoviny penne. Guľky sú mäkké, šťavnaté, k tomu domáca paradajková omáčka – mňam! Recept, ktorý nesklame.
Recept na mäsové guľky s cestovinami
Toto jedlo budú deti naozaj milovať. Paradajková omáčka a šťavnaté mäsko je dobrá kombinácia. A cestoviny penne sa zasa výborne hodia k rôznym omáčkam, okrem tejto paradajkovej aj k pestu, marinare, či arrabbiate. Stačí ich uvariť al dente.
Mäso môžete použiť akékoľvek – či už teľacie, bravčové, hovädzie, králičie. Nám sa zachcelo jemné morčacie. Celkovo máte tento chutný obed pripravený do hodinky.
SUROVINY
- 500 g mleté morčacie prsia
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička soli
- ½ lyžičky mleté čierne korenie
- ½ lyžičky provensálske bylinky alebo iba oregano (podľa chuti)
- ½ strúhaná mrkva
- 1 stredná cibuľa
- 1 konzerva krájaných paradajok
- 1 vajíčko
- strúhanka
- 100 ml paradajkové pyré
- olej
- cestoviny penne
Vyskúšajte aj ďalšie naše RECEPTY.
POSTUP
Morčacie prsia zomelieme na mlynčeku. K mäsu vo väčšej miske pridáme postupne strúčiky pretlačeného cesnaku, soľ, čierne korenie, provensálske bylinky, oregano, nastrúhanú mrkvu na drobno. Potom pridáme vajíčko a tvarujeme menšie guľôčky z mäsa.
Mäsové guľky obalíme v strúhanke. Dáme rozohriať olej a následne opražíme najprv zvlášť mäsové guľky z každej strany. Vyberieme na tanier.
Do výpeku pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, nakrájané paradajky z plechovky a ešte trochu paradajkové pyré, aby bolo viac omáčky. Necháme povariť pár minút.
Pridáme mäsové guľky naspäť a ešte spolu dusíme asi 15 minút. Ak je omáčky príliš málo, môžeme pridať 1-2 dcl vody a opäť necháme krátko variť.
Cestoviny si uvaríme samostatne vo veľkom hrnci v osolenej vriacej vode približne 8 až 10 minút.
Dobrú chuť!