Míša rezy sú mimoriadne obľúbený dezert, pretože tá kombinácia chutí je fantastická: jemný kakaový korpus a krémová plnka z tvarohu. Trošku pripomína populárny Míša nanuk a je neodolateľný. Väčšinou je na korpuse krém a to poliate čokoládou. Ale my máme pre vás trošku iný variant, oveľa jednoduchší a rýchly, ktorý vám spôsobí na jazyku doslova slasť 😊
Len pár surovín, ktoré máte možno aj teraz doma. Taká rýchlovka, keď dostanete chuť na niečo sladké a nechce sa vám veľmi vypekať…alebo sa ohlási nečakaná návšteva. Uvidíte, že si budú oblizovať prsty.
Recept na Míša rezy
Málokto robí Míša rezy bez múky, ale my áno a verte, že je to paráda. Nadýchané, rýchle, chutné. Tak akurát sladké, šťavnaté, že si ich okamžite obľúbite. Pripravíte ho za pol hodinky, potom už len dať schladiť do chladničky…ak ho nezjete skôr. Ale odporúčame počkať, lebo chladený chutí ešte lepšie. A len tak sa po ňom zapráši, takže urobte pokojne aj z dvojitej dávky, cesto na dvoch plechoch.
Tento recept je na dezert, ktorý bude mať veľkosť polovičného plechu, keďže korpus dávame na polovicu a kladieme na seba. Vyskúšajte a uvidíte, či vám zachutí. Potom môžete pripraviť väčšiu dávku.
SUROVINY
Na cesto
- 5 vajíčok
- 100 g kryštálového cukru
- 50 g holandského kakaa
Na krém
- 250 g jemného tvarohu z vaničky
- 1 vanilkový cukor
- 200 ml smotany na šľahanie
POSTUP
Najskôr oddelíme žĺtka od bielkov. Do misy dáme všetky žĺtka, pridáme cukor a šľaháme mixérom, až kým nezískame svetlú nadýchanú penu. Môže to byť 5 až 8 minút, neurýchľujte to. Korpus bude potom ešte nadýchanejší.
Z bielkov ušľahajte sneh. Holandské kakao preosejte, aby bolo jemnučké. Použite naozaj pravé holandské kakao, ktoré je kvalitnejšie a bude to v korpuse poznať.
Do vyšľahanej žĺtkovej peny pridávajte na striedačku trochu kakaa a snehu. Po lyžiciach a jemne pomocou varešky alebo stierky premiešavajte. Miešajte opatrne, aby cesto nespadlo, aby sa udržalo nadýchané.
Plech vyložte papierom na pečenie a potrite ho olejom, aby sa cesto neprilepilo. Vylejte cesto na plech, opatrne rozotrite, zarovnajte a dajte do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Pečte 8 minút, to úplne stačí.
Zatiaľ si pripravte tvarohový krém. Dajte do misy tvaroh, vanilkový cukor a vyšľahajte do hladka. Potom do krému postupne prilievajte smotanu a šľahajte. Čiže nevyšľaháme si ju mimo, ale priamo lejeme k tvarohu a postupne šľaháme, až kým nám nevznikne akurátne hustý krém.
Upečený korpus vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Potom ho obráťte a dajte dolu papier na pečenie. Korpus prekrojte na polovicu.
Jednu polovicu natrite pripraveným krémom, pekne rozotrite a na to uložte druhú polovicu korpusu. Posypte kakaom a dajte do chladničky vychladiť.
Potom nakrájajte a vychutnávajte 😊
Foto: LepšíDeň.sk