Oblátková saláma z čokolády a kandizovaného ovocia

Oblátková saláma z čokolády a kandizovaného ovocia

V každej domácnosti nesmú chýbať na Vianoce určite druhy zákuskov a koláčov. U nás to boli okrem medového koláča, vanilkových rožkov, šuhájd, či medvedích labiek aj táto oblátková saláma z čokolády s kúskami oblátok, nasekanými orechami a kandizovaným ovocím, hrozienkami…jednoducho, s čím len chcete. Tento recept sa dá urobiť na mnoho spôsobov, ale najlepší je ten klasický, ktorý nájdete nižšie. Naša mama ju nazývala aj domáca študentská pečať, pretože sa na ňu podobala, ale pravdu? Bola oveľa lepšia ako tá kupovaná. Vždy…

Čítať viac...

Biofarma Stupava. Ako stvorená pre rodiny s deťmi

Biofarma Stupava. Ako stvorená pre rodiny s deťmi

Ovečky, kozičky, koníky, mačky aj psy. Možnosť povoziť sa na poníkoch, či pozrieť si, ako sa dojí ovečka. K tomu pieskovisko, ihrisko a výborná kuchyňa na salaši. Biofarma Stupava, či presnejšie Biofarma Príroda pri Stupave je vyhľadávaná zo širokého okolia, najmä z Bratislavy pre jej neopakovateľnú atmosféru. Je skvelé, že je otvorená nonstop, v lete aj v zime – len v chladných mesiacoch sú kratšie otváracie hodiny: od 11:00 do 20:00 (v lete otvárajú o hodinu skôr a zatvárajú o hodinu neskôr). Biofarma Príroda…

Čítať viac...

6 krokov, ako zarobiť viac peňazí

6 krokov, ako zarobiť viac peňazí

Kto by nechcel zarobiť viac peňazí, však? Zbohatnúť a najlepšie s minimom práce. Ak patríte do tejto skupiny ľudí, ďalej ani nečítajte. Zarobiť bezprácne sa nedá…minimálne, ak chcete mať naďalej čisté svedomie 🙂 Existuje však 6 základných krokov, čo treba urobiť preto, aby ste zarábali viac peňazí. Ako naozaj účinné ich odsúhlasil dokonca aj slávny Thomas Alva Edison. A propos, Edison bol v biznise veľký pragmatik a cieľavedomý človek. Založil mnoho firiem, zamestnával veľa nadaných ľudí, medzi nimi aj Nikola…

Čítať viac...

Praktické tipy, ako si vyčistiť kuchyňu od zbytočností

Praktické tipy, ako si vyčistiť kuchyňu od zbytočností

Kuchyňa je srdce domova. V mnohých bytoch a domoch je to miestnosť, kde sa najčastejšie schádzajú nielen členovia rodiny, ale aj návštevy. Kuchyňa je však zároveň miestnosť, kde je milión rôznych vecičiek, šálok, ozdobných pohárov, tanierikov atď., atď. Možno vám to pripomína aj vašu kuchyňu – tam zastrčíme jednu vec, inde zasa druhú…veď raz sa to zíde a treba to mať po ruke. A čo ešte plno riadu, hrncov a panvíc, ktoré vlastne už ani nevyužívate. Zamysleli ste sa…

Čítať viac...

Veľký vianočný ťahák. Čo všetko treba stihnúť?

Veľký vianočný ťahák. Čo všetko treba stihnúť?

Vianoce sa v niektorých obchodoch začínajú už v októbri, dokonca koncom septembra, ale nepanikárte. Netreba sa stresovať, ak máte zoznam toho, čo treba stihnúť posledné týždne pred Vianocami. My sme pre vás pripravili takýto Vianočný ťahák. Od Martina, ktorý príde na bielom koni  až po Štedrý deň. Čo všetko treba stihnúť, zaradiť, pripraviť, aby ste si mohli sviatky naozaj užiť v pokoji, pohode a zdraví. Bez stresov a hádok, že na čosi ste zabudli… Mysleli sme nielen na darčeky, prípravu…

Čítať viac...

Granátové jablko. Účinky, technika otvárania aj recept

Granátové jablko. Účinky, technika otvárania aj recept

Je dobré pre srdce a zlé pre rakovinové bunky. Už len pre toto by ste mali zaradiť granátové jablko do svojho jedálnička. A to ešte neviete, ako úžasné účinky má na náš organizmus aj myseľ. Granátové jablko je doslova superhrdina. Jeho rubínovo-červené semienka pripomínajú drahokamy. Už v antike sa považovalo za symbol plodnosti, krásy a večného života. Prečítajte si, prečo by ste ho mali pravidelne jesť, názorne ukážeme, ako ho jednoducho a účinne otvoriť. Pridáme aj recept…

Čítať viac...