Zelenina je základ. Nielen nášho zdravia, ale aj jedálnička. Žijeme však rýchly život medzi prácou, rodinou a voľným časom, a preto s radosťou siahneme po užitočných „vychytávkach“, ktoré nám vedia skvele zjednodušiť život. Takou je zelenina v tube, nižšie vám prinášame aj skvelý recept na zeleninovú panvičku od šéfkuchára slovenských a svetových celebrít Petra Vargu.
Zelenina v tube
Rýchla a zdravá večera? Už žiadne krájanie a dusenie zeleniny alebo dokonca špinavá kuchyňa. Stavte na nové kulinárske eso!
Zeleninová koreniaca pasta Podravka Natur obsahuje až 204 g zeleniny. Jednoducho ju vytlačíte z tuby do jedla v takom množstve, v akom práve potrebujete. Pasta obsahuje zeleninu spracovanú šetrným spôsobom, a preto ju môžete s láskou servírovať celej rodine.
Zeleninová koreniaca pasta Podravka Natur je sýta zeleninová zmes so všestranným využitím. Pokojne ňou môžete ochutiť rizoto či dusené mäso, použiť ju ako omáčku na cestoviny alebo vyladiť chuť polievky. 1 lyžička pasty nahradí 2 lyžičky čerstvo nakrájanej zeleniny. Výborne sa hodí do letných nátierok alebo ako nátierka samotná, pretože ju netreba tepelne upravovať.
A ešte dobrý tip: pribaľte si Zeleninovú koreniacu pastu Podravka Natur do batohu na výlet či stanovačku. Len ju vytlačíte, natriete na pečivo a chutná desiata či olovrant je na svete.
Viac na www.podravka.sk.
Zeleninová koreniaca pasta Podravka: 1,99 € / 190 g
Prečítajte s tiež
Ajvar. Chutný poklad z Chorvátska.
Pre všetkých, ktorí milujú bohatú chuť jedla
Vôbec nezáleží na tom, či ste študent, aktívny senior alebo mamina večne ovešaná svojimi ratolesťami. Zeleninová koreniaca pasta Podravka Natur je riešením pre všetkých a v každej situácii. Jednoducho ju použijete vždy, keď budete chcieť dodať vášmu jedlu bohatú zeleninovú chuť.
Pastu využijete vo všetkých receptoch, do ktorých by ste prácne pripravovali zeleninu. Svoju tradičnú či modernú kuchyňu dochutíte bez námahy a kopy špinavého riadu. Rýchlo, zdravo a chutne. Vytiahnite svoje kulinárske eso z rukáva v podobe Zeleninovej koreniacej pasty Podravka Natur a pridajte ju do teplej či studenej kuchyne. Budete milo prekvapení ako jedlo razom zmizne z tanierov.
RECEPT na zeleninovú panvičku
Kvality Zeleninovej koreniacej pasty Podravka Natur potvrdzuje v receptoch pripravených špeciálne pre Podravku aj šéfkuchár slovenských i svetových celebrít Peter Varga. Jeho chutné receptové diela nenafotil nik iný ako vynikajúci fotograf Dušan Křístek. Vyskúšajte napríklad zeleninovú panvičku. Tu je recept.
SUROVINY
- 1 veľká žltá cibuľa
- 2 červené papriky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička mletého koriandra
- 1 lyžička sladkej papriky
- ½ lyžičky mletej rasce
- pálivá paprika podľa chuti
- 6 stredných paradajok
- ½ šálky pasírovaných paradajok
- 1 lyžica Zeleninovej koreniacej pasty Podravka Natur
- 4 vajcia
- ¼ šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- ¼ šálky nasekaných lístkov čerstvej mäty
- olivový olej, soľ a čierne korenie
POSTUP
Vo veľkej panvici zohrejeme 3 lyžice olivového oleja. Pridáme cibuľu, červenú papriku, cesnak, Zeleninovú koreniacu pastu, štipku soli a korenia. Za občasného miešania varíme asi 5 minút, kým zelenina nezmäkne. Pridáme paradajky. Prikryjeme a necháme dusiť 15 minút. Na záver odkryjeme a ešte chvíľu povaríme, aby zmes zredukovala a zhustla. Dochutíme.
Pomocou lyžice urobíme v paradajkovej zmesi 4 priehlbiny (uistíme sa, že sa jamky nedotýkajú). Do každej jamky jemne rozklepneme vajíčko.
Znížime teplotu, zakryjeme panvicu a varíme, kým bielka nestuhnú. Odkryjeme a pridáme čerstvú petržlenovú vňať a mätu. Pre zvýraznenie pikantnej chuti môžeme pridať viac čierneho korenia alebo pálivej papriky. Podávame s teplým pita chlebom alebo chrumkavým pečivom.
TS, foto: Podravka.sk