Unikátne drevené puzzle – novinka, ktorá nás baví!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Drevené puzzle je jednou z hier, ktorá nie je len pre deti. Počas skladania stimuluje rôzne senzorické a motorické procesy, zlepšuje náladu a schopnosť pohotovo reagovať na záťažové situácie. Drevené puzzle vonia prírodou, upokojuje a prináša jedinečné zážitky z hry.
Aké? Dozviete sa v tomto príspevku!

 

V čom spočíva jedinečnosť dreveného puzzle?

Zážitkovosť pri hre sa vyznačuje na viacerých líniách. Tou prvou je radosť z novej, inak štruktúrovanej a koncipovanej hry. Keď porovnávame nové drevené puzzle s tradičnou verziou, zisťujeme originalitu v tvaroch, maľbe a jednotlivom spájaní dielikov. Vo výsledku získavame vyskladaný predmet v čo najreálnejšom tvarovaní, nie v bežnom hranatom.

Drevené puzzle navyše vyniká svojou stálosťou. Pri hre tak nie sú potrebné dodatočné úpravy spájaných častí a nepodliehajú skorému opotrebovaniu. Maľba na dreve je výrazná, dobre na ňom rozlíšiť každý odtieň. Aj preto okrem hernej úrovne drevené puzzle získava na dekoračnej funkcii pre oživenie a zútulnenie interiérov.

drevené puzzle

 

Drevené puzzle zo spoločenského a zdravotného hľadiska

Ako aj iné hry, tak aj drevené puzzle nachádzame v rôznych odporúčaných kategóriách podľa veku. Od detských niekoľko dielnych verzií až po extra veľké a esenciálne skladačky pre záujmové skupiny a celé rodiny. Skladať puzzle je dynamickým procesom, meniacim sa v čase a v priestore.

Jeho význam spočíva v zapájaní, obrazovej a tvarovej nadväznosti jednotlivých dielikov. Podnecuje skvelé, ale napínavé zážitky, ktoré najlepšie prežívame v spoločnosti. Na základe predlohy si vieme vytvoriť celý hotový obraz, no ešte pred pocitom zo zadosťučinenia intenzívne zapájame priestorové, senzorické a kognitívne stimuly. Ak prebehnú správne, „zaplaví“ nás hormón dopamín pre emócie radosti a potešenia. Napomáha lepšie zvládať stres, podporuje činnosť mozgu a srdca.

Z láskou a potešením pristupuje k tomuto magickému procesu aj eshop Coolarts.sk pre zábavu malých aj veľkých.

správna výslovnosťPrečítajte si tiež
Aká je správna výslovnosť slov puzzle, parfum, eidam…

— PR článok —
Foto: Coolarts.sk


Zdielať

About Author

Komentáre sú uzavreté.