Čokoládové cookies, ktoré zvládnu aj deti. Jednoduchý RECEPT

LinkedIn

Áno, tieto čokoládové cookies pripravila 12-ročná Martinka. V kuchyni nie je síce ako doma, občas tam zablúdi, pomôže mame, ale nie je to žiadna veľká kuchárka. Ale asi ako každé dieťa, aj ona rada maškrtí a raz cez víkend dostala chuť na niečo sladké. Niečo, čo by si rýchlo pripravila, sama a z pár surovín. A tak vyskúšala tieto cookies s kúskami čokolády.

 

RECEPT na čokoládové cookies

Ide naozaj o jednoduchý recept. Príprava vám zaberie možno 20 minút a samotné pečenie cez 10 minút, takže po pol hodine už môžete mať na stole krásne čokoládové cookies. Stačí chvíľu počkať, kým vychladnú. Bez problémov vydržia aj na ďalší deň, či o dva dni…hoci u nás nevydržali ani ten prvý deň 🙂 Sú lahodné s hrnčekom mlieka, čajom, ale len tak chrumkať počas dňa, či pri telke. Vyskúšajte.

SUROVINY

recept na čokoládové cookies

  • 330 g hladkej múky
  • 150 g čokolády
  • 200 g masla
  • 100 g hnedého cukru
  • 100 g krupicového cukru
  • 1 vajíčko
  • 1 vaječný žĺtok
  • 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžica vody
  • soľ

Vyskúšajte aj tieto recepty na DEZERTY.recept na jablkový koláč

 

POSTUP

recept postupVezmite maslo izbovej teploty, pridajte hnedý a krupicový cukor, štipku soli a vypracujte do krému. Potom pridajte celé vajíčko a jeden žĺtok. Premiešajte.

recept postupV miske zmiešajte suché suroviny, čiže múku, prášok do pečiva a v lyžici vody rozmiešajte sódu bikarbónu. Tú pridajte do maslového krému a zašľahajte.
Následne po troška prisypávajte suchú zmes a miešajte. Napokon dajte do zmesi kúsky čokolády a premiešajte.

recept postupVezmite si plech, vysteľte ho papierom na pečenie a dávajte naň kôpky zmesi. Napríklad naberačkou na zmrzlinu, alebo lyžicou. Tie potom mierne roztlačte, ale netreba veľa, lebo sa pri pečení trošku rozlejú. Je na vás, koľko cesta dáte, aké veľké cookies chcete mať. Nechajte medzi nimi dostatočné odstupy, aby sa pri pečení nezlepili.

recept postupCookies pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 11 až 13 minút. Vyberte ich von a do ešte teplých môžete napichať zvyšné kúsky čokolády. Do každej sušienky dva-tri kúsky, polovica môže trčať. Nechajte vychladnúť a preložte na tanier.
Môžete ich prípadne dať do dózy, uzavrieť a vydržia vám jemné, chrumkavé. Nestvrdnú.
Dobrú chuť.

Foto: Unsplash.com


                                                                       Páčil sa ti článok? Pošli ho ďalej!

About Author

Dana

Mám dlhoročné skúsenosti v marketingu na strane klienta, ako aj s prácou v reklamných agentúrach. Píšem o rôznych témach, oblastiach, ale najmä pre ženy.