Ľahká tvarohová torta s bielou čokoládou

LinkedIn

Máme slabosť pre všetko tvarohové, priznávame 🙂 A keď nám naša skvelá kamarátka a foodblogerka Lucia Súkeníková predviedla túto tortu, okamžite nám začali tiecť slinky z úst. Kombinácia tvarohu, bielej čokolády, šmrncnuté mandľami a to celé ozdobené obľúbeným ovocím… lahoda. Navyše milujeme aj granátové jablko, ktoré je zdravé, chrumkavé, šťavnaté, takže perfektne doladí tento nezvyčajný koláčik. Tvarohová torta s bielou čokoládou. Mňam.

Už názov naznačuje, že táto torta je ľahká nielen chuťou, ale i prípravou. Recept je ľahko zapamätateľný, keďže nepotrebujete hrnčeky, ani váhu – postačí vám jedna lyžica! „Túto tortu som piekla svojmu druhorodenému na jeho piate narodeniny. Rozkázal si tortu s bielou čokoládou a jahodami, jahody som, žiaľ, v obchode nenašla, tak som ich nahradila granátovým jablkom a kivi. Úspech však torta mala napriek tomuto detailu a to je hlavné,“ spomína si Lucia.

kniha Moje najlepšie fit jedláInak Lucia nás zakaždým veľmi milo prekvapí. Vydala už niekoľko kníh, ktoré nás fakt bavia – Moje skvelé jedlo, Moje skvelé koláčiky, potom fantastické Recepty našich starých mám a najnovšie Moje najlepšie fit jedlá. Čakali by ste obyčajnú kuchársku knihu…ale pri Lucii to neplatí.
140 receptov na zdravšie alternatívy zákuskov a koláčov, no žiadne špeciálne, či uletené suroviny.
V tomto je Lucia Súkeníková jedinečná a preto ju milujeme. Jej recepty sú neuveriteľne chutné, pestré, jednoduché na prípravu, z dostupných surovín a fit. Takpovediac tradičné jedlá a dezerty prezlečené do zdravších šiat 🙂

 

Tvarohová torta s bielou čokoládou

Bežné suroviny a tortová forma s priemerom 26 cm. Len toto vám treba na prípravu tejto úžasnej torty, ktorá je naozaj jednoduchá, nepresladená a pritom lahodná. Zachutí vám, uvidíte.

SUROVINY

Na 1 korpus (z dvoch) potrebujeme:

tvarohová torta

  • 4 vajcia (rozdelené na žĺtky a bielky)
  • 2 lyžice hladkej múky (napr. pohánkovú)
  • 2 lyžice kryštálového cukru (napr. trstinový)
  • 2 lyžice kakaa
  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžice vody
  • 2 lyžice zomletých mandlí

Na krém potrebujeme:

  • 750 g jemného tvarohu
  • 1 lyžičku vanilkového extraktu (alebo 1 vanilkový cukor)
  • 100 g bielej čokolády
  • cukor podľa chuti (nemusíte dať)

Na ozdobenie si pripravte ovocie podľa vlastnej chuti ako kivi, granátové jablko a tiež lieskovce.

Vyskúšajte aj ďalšie naše RECEPTY.kolacik

POSTUP:

recept postupVajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, žĺtky zmiešame s múkou, kakaom, cukrom, olejom, vodou a zomletými mandľami. Pre lepšiu chuť môžeme mandle pred zomletím nasucho opiecť na panvici. Na záver primiešame do hnedého cesta vyšľahané bielky, opatrne, aby nám sneh nespadol.

recept postupNalejeme do papierom vystlanej formy a dáme piecť na 180 stupňov Celzia asi 15 minút, resp. sledujeme podľa rúry, každá pečie inak.

recept postupTento postup zopakujeme ešte raz, aby sme mali dva korpusy. „Ja som pri druhom korpuse použila iné kakao, preto sú korpusy farebne iné,“ dodáva Lucia.

Príprava krému:

Nad parou rozpustíme bielu čokoládu, pridáme tvaroh, vanilku, prípadne cukor, ak sa nám zdá krém málo sladký. Natrieme na vychladnuté korpusy, dáme vychladnúť, posypeme ovocím, lieskovcami, prípadne kokosom, či kakaovými bôbmi a podávame.


                                                                       Páčil sa ti článok? Pošli ho ďalej!

About Author

Avatar