Avokádovo-čokoládová pena. Hriešne lahodný dezert

Avokádovo-čokoládová pena. Hriešne lahodný dezert

Prekvapila vás návšteva a potrebujete narýchlo niečo dobré pripraviť? Alebo máte párty a chcete ľuďom naservírovať niečo lahodné, no pritom sa s tým nepaprať celý deň? Máme perfektný tip na recept. Avokádovo-čokoládová pena je jednoduchá, nezaberie veľa času a navyše chutí fantasticky, uvidíte. Malé mištičky takejto čokoládovej peny patria medzi najlepšie rýchle dezerty. Netreba nič variť ani krájať, takže túto pochúťku môžete mať na tanieri do piatich minút. Mimochodom, avokádo je veľmi dobrou voľbou pre dezerty a rôzne torty….

Čítať viac...

Fantastické jablkové košíčky s posýpkou

Fantastické jablkové košíčky s posýpkou

Mandľovo-kokosový korpus naplnený lahodným jablkovým pyré. Ako vám to znie? Nám sa zbiehali slinky už pri počutí a keď tieto jablkové košíčky s posýpkou ochutnáte, budete sa zalizovať tiež 🙂 Mimochodom, z mandlí je vynikajúci základ koláčov, mandľová múka je nielen zdravšia, chutnejšia, ale aj vhodnejšia pre celiatikov, či pre vyznávačom zdravej stravy. Mandľovú bio múku kúpite v obchode za približne sedem eur, čo nie je málo. Ak si však kúpite mandle a pomeliete ich, máte rovnaké množstvo za menej…

Čítať viac...

Ľahká tvarohová torta s bielou čokoládou

Ľahká tvarohová torta s bielou čokoládou

Máme slabosť pre všetko tvarohové, priznávame 🙂 A keď nám naša skvelá kamarátka a foodblogerka Lucia Súkeníková predviedla túto tortu, okamžite nám začali tiecť slinky z úst. Kombinácia tvarohu, bielej čokolády, šmrncnuté mandľami a to celé ozdobené obľúbeným ovocím… lahoda. Navyše milujeme aj granátové jablko, ktoré je zdravé, chrumkavé, šťavnaté, takže perfektne doladí tento nezvyčajný koláčik. Tvarohová torta s bielou čokoládou. Mňam. Už názov naznačuje, že táto torta je ľahká nielen chuťou, ale i prípravou. Recept je ľahko zapamätateľný, keďže nepotrebujete…

Čítať viac...

Jednoduchý margotkový koláč, ktorý si zamilujete

Jednoduchý margotkový koláč, ktorý si zamilujete

Čokoláda Margot je nielen veľmi chutná, ale neraz sa používa aj pri príprave rôznych koláčov či zákuskov. Niekto dáva margotku do cesta, iný do krému alebo ju jednoducho nastrúhate na vrch namiesto bežnej čokolády. Koláč tak získa zaujímavú chuť, keďže sa nastrúhaním zmieša čokoláda s rumovo-kokosovou náplňou. Vyskúšajte však tento margotkový koláč, ktorého príprava je naozaj neuveriteľne jednoduchá, ale výsledok je úžasný. Lahodný koláčik na víkendové popoludnie ku káve alebo pre návštevu…a verte, že hostia nezostanú…

Čítať viac...

Jednoduchý recept na skalický trdelník

Jednoduchý recept na skalický trdelník

Však cítite vôňu trdelníka, už len keď sa pozriete na fotografiu vyššie 🙂 Je neuveriteľné, že tento kúsok kysnutého cesta namotaný na drevenom valčeku a pečený na drevenom uhlí dokáže tak podráždiť chuťové i čuchové zmysly. Tradičný skalický trdelník je veľmi obľúbený na rôznych slávnostiach, vinobraní, či trhoch. Ochutený škoricou, kakaom, orechmi…na mnoho spôsobov. Stánky s trdelníkmi sa začali množiť na prelome tisícročí a občas ich je už toľko, že ich ani nevnímame. Zrazu trošku strácajú na vzácnosti…. Ale…

Čítať viac...

Medové rezy. Fantastický domáci recept

Medové rezy. Fantastický domáci recept

Jemné, chutné a lahodné medové rezy sú klasikou v mnohých rodinách a na rôznych oslavách. Či už sú to sviatky ako Vianoce alebo Veľká noc, svadby, narodeniny…medové rezy nesmú chýbať 🙂 Aj pri tomto zákusku sa dajú robiť rôzne variácie, niekto dokonca robí s karamelom, ale nám najviac chutia tieto podľa našej babičky. Klasické medové rezy, ktoré si zamilujete. Sú návykové – pritom nejde o nič zložité, žiadne špeciálne suroviny, ale ich pomer a kombinácia robí z tohto koláča vláčnu a jemnú pochúťku….

Čítať viac...

Zlepované mafiny na spôsob slávneho Victoria sandwich

Zlepované mafiny na spôsob slávneho Victoria sandwich

Sú čoraz obľúbenejšie a v cukrárňach, kaviarňach či špecializovaných obchodíkoch ich nájdete nespočetné variácie. Mafiny a cupcaky sa tešia veľkej popularite a dokážu potešiť na každej oslave, či na sviatočnom stole. My máme pre vás jeden špeciálny a neuveriteľne chutný recept – zlepované mafiny. Pri tomto recepte sa Paulína Franková a Barbora Húbeková nechali inšpirovať klasickým anglickým koláčom, ktorý možno poznáte pod názvom „Victoria Sponge“ alebo „Victoria Sandwich“. Meno dostal podľa kráľovnej Viktórie, ktorá si tento koláčik veľmi obľúbila a pochutnávala…

Čítať viac...

Sviatočná čokoládová torta s mandľami

Sviatočná čokoládová torta s mandľami

Máte radi naozaj čokoládové, ale fakt čokoládové zákusky a torty? Keď cítite chuť lahodnej čokolády hneď, ako si vložíte do úst prvý kúsok. Rozplýva sa vám na jazyku, telom sa vám šíri pohoda…poznáte ten pocit? 🙂 Máme pre vás super recept. Sviatočná čokoládová torta, v ktorej je čokoláda nielen v kréme, ale aj v ceste…a to celé poliate čokoládou, ako inak. Šľahačkový krém si zamilujete a mandle tomu dodajú šmrnc. Mňam!   Sviatočná čokoládová torta Táto čokoládová torta je ideálne…

Čítať viac...

Oblátková saláma z čokolády a kandizovaného ovocia

Oblátková saláma z čokolády a kandizovaného ovocia

V každej domácnosti nesmú chýbať na Vianoce určite druhy zákuskov a koláčov. U nás to boli okrem medového koláča, vanilkových rožkov, šuhájd, či medvedích labiek aj táto oblátková saláma z čokolády s kúskami oblátok, nasekanými orechami a kandizovaným ovocím, hrozienkami…jednoducho, s čím len chcete. Tento recept sa dá urobiť na mnoho spôsobov, ale najlepší je ten klasický, ktorý nájdete nižšie. Naša mama ju nazývala aj domáca študentská pečať, pretože sa na ňu podobala, ale pravdu? Bola oveľa lepšia ako tá kupovaná. Vždy…

Čítať viac...

Medové kolieska. Zlepované plnkou a s čokoládovou polevou

Medové kolieska. Zlepované plnkou a s čokoládovou polevou

Aj vy milujete Vianoce kvôli určitým druhom zákuskov a koláčov, ktoré nesmú chýbať na sviatočnom stole? A patria tam aj medové kolieska? V mnohých rodinách určite a hoci existuje veľa variantov a receptov, tento je ako od babičky. Tradičný, žiadne špeciálne prísady a pritom ich zvládne aj menej skúsená pekárka. Niektoré gazdinky ich pečú aj viackrát za rok, neraz aj z dvojitej dávky. Celá príprava a samotné pečenie vám zaberie zhruba dve hodiny a dostanete desiatky úžasných koliesok.   Recept na medové kolieska Suroviny…

Čítať viac...

3 recepty na makovníky. Kysnuté, lístkové, aj zemiakové cesto

3 recepty na makovníky. Kysnuté, lístkové, aj zemiakové cesto

Spomíname si na detstvo, keď celý dom starej mamy rozvoniaval čerstvým makovníkom. Babička ho robila na rôzne spôsoby, samozrejme nesmeli chýbať ani orechovníky. Makovníky boli však častejšie, mak sme pestovali na roli za domom a samo si ho sušili, mleli. Úžasné časy. Je pravda, že čo oblasť, dokonca aj mesto, to iný variant receptu. My však máme pre vás hneď tri recepty na makovníky. Niekto totiž rád z lístkového cesta, iný z kysnutého a mnohí radi robia makovníky zo…

Čítať viac...

Krémeš z lístkového cesta. Jednoduchý a lahodný recept

Krémeš z lístkového cesta. Jednoduchý a lahodný recept

Ktoré zákusky máte najradšej? Sú to moderné cheesecaky, rôzne tortičky, makrónky… alebo stále vyhrávajú tradičné koláče a zákusky našich starých mám. Veď si spomeňte na oblížprst, opitého Izidora, orechové labky, vanilkové rožky, medovníčky, dobošky, špice, veterníky, kávové zrná, punčové rezy, či klasický krémeš z lístkového cesta. Už sa vám zbiehajú slinky? 🙂 Obľúbenosť tých tradičných koláčov dokazujú aj rôzne prieskumy – Slováci sú stále konzervatívni a hoci radi skúšajú nové dezerty, medzi najpopulárnejšími sú stále tie „babičkovské“. Mnohé…

Čítať viac...

Jablková štrúdľa. Jednoduchý recept z lístkového cesta

Jablková štrúdľa. Jednoduchý recept z lístkového cesta

Málokto odolá chutnej jablkovej štrúdli, aké robievali naše babičky. U nás nechýbala štrúdľa takmer žiadny víkend – či už jablková štrúdľa, alebo orechová, maková. Veľmi vďačný koláč, ktorý vôbec nie je zložité pripraviť. Vyskúšajte tento náš recept, pri ktorom sa ani nestihnete zapotiť 🙂 Môžete si pripraviť vlastné cesto, ale pokojne použite kúpené z obchodu. Štrúdľa je natoľko obľúbená, že sa organizujú rôzne súťaže a festivaly v pečení najchutnejšej, či najdlhšej štrúdle. Napríklad na štrúdľovom festivale v Trhovej Hradskej…

Čítať viac...

Čokoládové sušienky s krémom z arašidového masla

Čokoládové sušienky s krémom z arašidového masla

Chutné sušienky vždy potešia. Nielen deti do školy, na výlet alebo len tak ako sladká pochúťka počas dňa. Ale poteší aj návštevu – navyše ak ide o zdravé sušienky. Tieto čokoládové sušienky si zamilujete, majú úžasne bohatú chuť orieškov a arašidové maslo ich geniálne dochucuje. V recepte nájdete dve menej časté suroviny, ktoré však už bez problémov zoženiete. Tahini je pasta zo svetlých sezamových semienok, ktoré sa drvia aj so šupkou. Používa sa na prípravu hummusu, ako…

Čítať viac...

Limetkové nebíčko v papuľke | RECEPT na úžasný koláčik

Limetkové nebíčko v papuľke | RECEPT na úžasný koláčik

Predstavte si koláčik, ktorý vás dostane do kolien. Už pri pohľade naň sa vám začnú zbiehať slinky. Zavrite oči a …no dobre, nezatvárajte, len čítajte a predstavujte si, čo vznikne, keď zmiešate takéto úžasné suroviny: mascarpone s jemným tvarohom, k tomu šľahačková a kyslá smotana a limetková šťava. To celé na jemnom kokosovom korpuse. Absolútna bomba. Limetkové nebíčko v papuľke, ktoré vytvorila skvelá pekárka Lulus, alias Lucia Gažová. „Limetkové nebíčko úplne zmenilo môj pohľad na cheesecake. Podstata veľmi podobná, ale ten…

Čítať viac...

3 recepty zo sliviek. Hrnčekový koláč, makovo-slivkové rezy a slivková nutela

3 recepty zo sliviek. Hrnčekový koláč, makovo-slivkové rezy a slivková nutela

Koniec leta a jeseň sú obdobím sliviek. Nájdete ich na trhoviskách, v obchodoch, v tekutej aj sladkej podobe na rôznych vinobraniach, ale tiež vo svojich záhradách. Neváhajte po nich siahnuť a pripraviť si z nich nejakú dobrotu. Najmä čerstvé, ale pokojne aj sušené slivky – sú plné železa, antioxidantov, výborné proti zápche aj v boji s nadváhou. Viac si o ich liečivých účinkoch môžete prečítať v našom článku Slivky – ako nám prospievajú a môžeme aj sušené? Teraz vám však prinášame 3 fantastické recepty zo…

Čítať viac...

Tvarohový krém s marhuľami, chia a kokosom | Jednoduchý RECEPT

Tvarohový krém s marhuľami, chia a kokosom | Jednoduchý RECEPT

Rýchla príprava a lahodná maškrta, keď vás prepadne chuť na niečo sladké. Navyše zdravé a sýte. Tento tvarohový krém s chia, kokosom a marhuľami (tie môžete vymeniť aj za iné obľúbené ovocie) si môžete pripraviť na raňajky, olovrant, prípadne ho dáte do pohárika pre deti na desiatu. „Niekedy síce mám chuť na slané raňajky, ale väčšinou siahnem po sladkom variante,“ tvrdí skvelá kuchárka Lucia Wagnerová, ktorá vie vyčariť chutné slané aj sladké jedlá. „Aby ma žiadne raňajky neomrzeli,…

Čítať viac...

Jablkové recepty. Jablkový koláč, rezy aj jablková výživa

Jablkové recepty. Jablkový koláč, rezy aj jablková výživa

Jablká patria medzi najobľúbenejšie ovocie a možno zrátate na prstoch jednej ruky ľudí, ktorí ich nemajú radi. Jablkové recepty sú najvyhľadávanejšie – najmä rôzne klasické koláče, rezy, jablkové pité, ale aj jablková výživa. Niekedy ich je nadbytok a doslova neviete, čo s nimi – ponúkame 5 skvelých receptov. Nič zložité, žiadne špeciálne suroviny, iba dobroty, v ktorých hrajú hlavnú úlohu jablká. Klasická jablkový koláč. Orechovo-jablkový koláč. Jablkovo-makové rezy. Jablkové rezy. Jablková výživa.   Jablkové recepty – 5 tipov Jablkami…

Čítať viac...

Čokoládovník z ovsených vločiek | RECEPT

Čokoládovník z ovsených vločiek | RECEPT

Čokoládu máme radi snáď všetci. Nielenže je chutná, cítime sa po nej skvele, vie nám vylepši náladu, ale kvalitná bio čokoláda je aj zdravá. Máme pre vás parádny recept na Čokoládovník z ovsených vločiek, ktorý je stelesnením sna o dokonalej maškrte 🙂 . Vážne. Je výborný na raňajky, ale aj ako zdravší dezertík pre návštevu. Kombinácia vločiek, orechov a ľanového semienka sa perfektne dopĺňa s roztopenou čokoládou. Tento recept má na kuchárskom svedomí výživová poradkyňa Jana…

Čítať viac...

Špaldová torta s mascarpone a ovocím | RECEPT

Špaldová torta s mascarpone a ovocím | RECEPT

Každá oslava si zaslúži svoj dezert. Lahodnú a neopakovateľnú tortu, na ktorú pozvaní tak skoro nezabudnú. Či už sú to narodeniny, rodinná oslava, krstiny, alebo výročie svadby, ako to bolo u našej čitateľky Henriety Gregorovej. S milovaným manželom mali 1.výročie svadby (mimochodom, prvé výročie sa nazýva bavlnená svadba 🙂 ) a tak sa rozhodla upiecť niečo špeciálne. Čo tak špaldová torta s plnkou mascarpone + tvarohovo-vanilkovou náplňou s jahodami a mandarínkami? „Keďže má pečenie baví, tak som mala aspoň ďalšiu príležitosť trošku…

Čítať viac...
1 2 3 7