Tvarohovo-ananásový zákusok

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tvaroh je neskutočne všestranná potravina. Nielenže chutí na sladko aj na slano, ale naberiete z nej aj svalovinu. Obsahuje veľkú dávku bielkovín, je vhodný ako potréningové jedlo, ale tiež je to výborná surovina pri diétach. Sýtosť tvarohu totiž dodá pocit plného žalúdka, pričom 250 g obsahuje len 163 kalórií.
Takže nečudo, že sú tvarohové koláče a zákusky také obľúbené. A ešte keď ich spojíte s čerstvým, šťavnatým ovocím… niet čo dodať. Vyskúšajte tento tvarohovo-ananásový zákusok, ktorý vám určite zachutí!

Tvarohovo-ananásový zákusok

NA CESTO BUDEME POTREBOVAŤ:
• 1,5 hrnčeka (250 ml) polohrubej múky
• 1,5 hrnčeka kryštálového cukru
• 2 vajcia
• 1 kypriaci prášok do pečiva
• 2 lyžičky sódy bikarbóny
• 1 menší ananásový kompót

NA KRÉM BUDEME POTREBOVAŤ:
• 150-200 g práškového cukru
• 150-200 g masla
• 500 g plnotučného tvarohu
• 1 žĺtok
• 1 vanilkový cukor

NA OZDOBU: mleté vlašské orechy, čokoládu, lesné ovocie, lístky mäty

POSTUP: Cesto si pripravíme tak, že ananásový kompót rozmixujeme so šťavou a zmiešame s ostatnými ingredienciami. Potom cesto nalejeme na plech a pečieme asi 15-20 minút pri teplote 170 °C.
Krém si pripravíme tak, že vyšľaháme cukor a tuk do peny, pridáme rozmixovaný (alebo jemný) tvaroh, žĺtok, vanilkový cukor a vymiešame.
Na upečený a vychladnutý korpus natrieme krém, posypeme ho pomletými alebo posekanými orechmi a nastrúhame naň čokoládu.
Podávame: Zákusok podávame ozdobený lesným ovocím a lístkami mäty.

Tento recept nájdete v novej knihe Vilo Habo špeciál – aj ďalších 70 zatiaľ nezverejnených receptov nielen od obľúbených Habovcov, ale aj od slovenských celebrít, napríklad Mariána Miezgu, Jozefa Vajdu, kapely Hex či komičky Evelyn.

Vyskúšajte 3 recepty celebrít.

V knihe nájdete aj špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, či dobroty na slano.


Zdielať

About Author

Leave A Reply

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.