Máte chuť na nejaký dezert, koláčik, či zákusok, ale nechce sa vám stráviť v kuchyni jeho prípravou niekoľko hodín? Máme pre vás recept, ktorý je hotový za pár minút! Vyskúšajte recept na nutelové rezy s banánmi, ktoré si určite zamilujete 🙂 Príprava je rýchla a jednoduchá, zvládne ju aj úplný začiatočník.
Recept na nutelové rezy s banánmi
Mimochodom, viete ako vznikajú tie najlepšie recepty? Úplne jednoducho. Stačí sa porozhliadnuť po poličkách v chladničke či v komore, pridať trocha fantázie a štipku odvahy. Takýmto spôsobom vznikol aj tento recept, ktorý radíme do kategórie „vymyslené“ alebo alternatívne.
Je spojením nadýchaného piškótového cesta, ovocia (v tomto prípade sme zvolili banány) a lahodnej nutelovej plnky. Suroviny použité v recepte máte určite doma a nemusíte pre ne hneď utekať do obchodu. Prípadne ich môžete zameniť podľa chuti či nálady.
Plnka je hotová za 1 minútu! Ako je to možné? Tajomstvom je puding Dr. Oetker Cremé Olé bez varenia. Určite ste už počuli o trasených „hrk-hrk“ receptoch. V tomto prípade však nebudeme plnku triasť ale šľahať. Výsledkom je vynikajúci dezert na ktorom si zamaškrtí celá rodina.
SUROVINY (plech s rozmermi 30 x 25 cm)
Cesto
- 5 ks vajce
- 5 PL kryštálový cukor
- 4 PL polohrubá múka
- 1 PL kakao
- ½ kypriaci prášok
- 1 PL rastlinný olej
- 3 PL vlažná voda
Plnka
- 1 ks kyslá smotana 16%
- 1 ks smotana na šľahanie 33%
- 2 PL nutela
- 1 ks puding bez varenia Dr. Oetker Cremé Olé
+ banány
+ 2 PL džem
+ čokoládové hobliny
POSTUP
Rúru na pečenie vyhrejeme na 180°C. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie.
Najprv si pripravíme piškótové cesto. Bielky oddelíme od žĺtkov. Polohrubú múku, kypriaci prášok a kakao preosejeme cez sitko. Bielka dáme do misky a šľaháme na tuhý sneh. Pridáme kryštálový cukor. Do bielkového snehu zašľaháme žĺtka. Pekne po jednom:) K vaječnej zmesi zapracujeme olej a vlažnú vodu. Nakoniec pridáme po lyžiciach zmes preosiatej múky, kypriaceho prášku a kakaa.
Piškótové cesto vylejeme na pripravený plech. Pečieme približne 10 až 12 minút. Sledujeme počas pečenia a nakoniec urobíme test dreveným špáradlom. Upečené cesto necháme vychladnúť.
Z vychladnutého cesta stiahneme papier na pečenie a položíme ho na tácku alebo čistý plech. Piškótu potrieme 2 PL obľúbeného džemu. Banány alebo akékoľvek iné obľúbené ovocie nakrájame na menšie kúsky a poukladáme na cesto.
Medzitým si pripravíme plnku. Do misky dáme kyslú smotanu, smotanu na šľahanie, 2 PL Nutely (alebo inej kakaovo-orieškovej nátierky) a puding Dr. Oetker Cremé Olé bez varenia. Suroviny šľaháme na vyšších otáčkach, kým sa nám nespoja do tuhého krému. Dajte si však pozor, aby ste krém neprešľahali. Tento proces je veľmi rýchly. Trvá maximálne 1 minútu. Nutelovou plnkou natrieme banány a povrch uhladíme.
Prajem dobrú chuť!
Foto: LepšíDeň.sk/autorka