Avokádovo-čokoládová pena. Hriešne lahodný dezert

LinkedIn

Prekvapila vás návšteva a potrebujete narýchlo niečo dobré pripraviť? Alebo máte párty a chcete ľuďom naservírovať niečo lahodné, no pritom sa s tým nepaprať celý deň? Máme perfektný tip na recept. Avokádovo-čokoládová pena je jednoduchá, nezaberie veľa času a navyše chutí fantasticky, uvidíte.
Malé mištičky takejto čokoládovej peny patria medzi najlepšie rýchle dezerty. Netreba nič variť ani krájať, takže túto pochúťku môžete mať na tanieri do piatich minút.

Mimochodom, avokádo je veľmi dobrou voľbou pre dezerty a rôzne torty. Ako viete, avokádo je ľahko stráviteľné, upokojuje črevá, má mnoho prospešných účinkov, hoci sa neraz obávame tukov v avokáde. Nebojte sa – tieto tuky udržiavajú v tele nízku hladinu inzulínu a vlastne podporujú chudnutie. Mononenasýtené mastné tuky sa totiž neukladajú v telesnom tuku a preto ju odborníci odporúčajú ako súčasť zdravého stravovania. Prečítajte si viac o superpotravine avokádo.

Využite teda avokádo aj kuchyni – môžete si pripraviť avokádový sorbet, či puding. Nepečenú avokádovo-kokosovú tortu z tvarohu a jemných vločiek. Vynikajúca je kombinácia avokádo limetka, takže ľahká avokádový múčnik s limetkovým krémom vás nadchne. Avokádo je výborná surovina do cheesecakov a spolu s mandľami a kokosom vám doslova vybuchnú v ústach a nebudete sa vedieť dojesť tejto dobroty.

avokádo v rukách ženy

 

Avokádovo-čokoládová pena

Inšpirovala nás známa britská foodblogerka Ella, ktorá spojila niečo, čo by ste asi bežne nespájali. „Tajnou prísadou je avokádo, ktorým síce dosiahnete husté, hriešne krémové zloženie, no jeho chuť sa medzi bohatou chuťou kakaa, mandľového masla, sladkého banánu a karamelových datlí celkom stratí. Ani si nevšimnete, že vlastne jete dezert zo zeleniny,“ usmieva sa Ella.

Na 4 porcie potrebujete:

  • 2 zrelé avokáda
  • 4 ošúpané veľmi zrelé banány
  • 12 vykôstkovaných datlí Medjool
  • 4 polievkové lyžice mandľového masla
  • 5 kopcovitých lyžíc kakaového prášku

Podľa chuti: pár kvapiek javorového sirupu
Podľa potreby: trochu semienok chia

Mandľové maslo si viete jednoducho pripraviť aj doma. V tomto našom článku nájdete skvelý recept.

recept postupPOSTUP je naozaj jednoduchý.
Avokáda prekrojíme, ošúpeme a vyberieme z nich kôstky. Dáme do mixéra. Pridáme k nim zvyšné prísady, trochu vody, prípadne javorový sirup, a rozmixujeme na hladkú, lahodnú zmes. Naplníme ňou mištičky alebo malé poháriky a posypeme semienkami chia.
Pred podávaním dáme do chladničky.
Dobrú chuť!

avokádovo-čokoládová pena recept


                                                                       Páčil sa ti článok? Pošli ho ďalej!

About Author

Avatar