Banánové špízy s čokoládovou omáčkou

Sladkosti a dezerty – len málo z nás sa ich dokáže vzdať. Nevzdávajte sa ich, ani keď skúšate raw surovú stravu. Máme pre vás tip na skvelé Banánové špízy s čokoládovou omáčkou.

Milovníci raw – žiaden strach. Pri tomto druhu stravovania sa nemusíte zriekať sladkých lahôdok. A bežné prísady na pečenie ako múka, mlieko, šľahačka a pod. pritom nebudú potrebné. Sú nahradené surovými, ktoré sú nie len chutné, ale aj výživné. Nič vám nebude chýbať, keďže aj raw-kuchyňa ponúka v oblasti sladkého jedinečné pochúťky, ktoré pripravíte ľahko, ale niekedy aj trochu umelecky. Či už krém alebo mouse, zmrzlina alebo sorbet, brownie alebo torta – s čerstvými a sušenými plodmi, s orechmi a kakaom, vanilkou a agávovým sirupom sa stanú vaše sladké sny realitou.
Nechajte sa prekvapiť!

Banánové špízy v čokoládovej omáčke
Sú zdravé, chutné a jednoduché na prípravu.

Banánové špízy s čokoládovou omáčkou

Suroviny:
50 g mandlí
1 pomaranč
2 PL medu alebo agávového sirupu
štipka škorice
2 banány
4 drevené špízy

Na čokoládovú polevu:
3 PL kokosového oleja
8 ďatlí bez kôstok
2 PL karobového alebo kakaového prášku
2 PL vody

Čas namáčania (voliteľný): 8 h     Čas prípravy: cca 15 min.

POSTUP
1. Mandle cez noc podľa možnosti namočíme vo vode. Ráno vodu odlejeme a mandle krátko premyjeme. Mandle spracujeme buď v kuchynskom robote alebo ich najemno nasekáme nožom.
2. Pomaranč odšťavíme a šťavu zmiešame s medom alebo agávovým sirupom a škoricou. Banány olúpeme a prekrojíme. Pozdĺžne napichneme na špíz. Pokropíme medovo-pomarančovou zmesou a obalíme v mandliach.
3. Na čokoládovú polevu roztopíme kokosový olej vo vodnom kúpeli, ak je tvrdý. Pridáme zvyšné prísady a zmiešame ponorným mixérom, kým nezískame hustú polevu.
4. Hotovú čokoládu rozdelíme do malých šálok na namáčanie a podávame spolu s banánovými špízmi.

Nezabudnite, že v raw potravinách sú zachované vitamíny, minerály a enzýmy. Vláknina v nich napomáha črevám a znižuje hladinu cholesterolu. Okrem toho sú prirodzene nízkokalorické, takže sa ich pomocou môžete dopracovať k ideálnej hmotnosti.

Množstvo skvelých receptov nájdete v knihe Raw pre začiatočníkov.

Aj tieto články by vás mohli zaujímať:

Facebook Comments
Celkovo prečítaní 451x, 1 prečítaní dnes

Aj tieto články by vás mohli zaujímať:

Leave a Comment