Sladké dezerty, koláče, zákusky a torty.

Horkú čokoládu s radosťou vyhlasujeme za zdravú potravinu, lebo je plná antioxidantov. No čokoláda kúpená v obchode je presýtená rafinovaným cukrom a hydrogenovanými olejmi, ktoré ničia…
Sladké dezerty, koláče, zákusky a torty.
Horkú čokoládu s radosťou vyhlasujeme za zdravú potravinu, lebo je plná antioxidantov. No čokoláda kúpená v obchode je presýtená rafinovaným cukrom a hydrogenovanými olejmi, ktoré ničia…
Jahody. Božské ovocie. Miloval ich kráľ Ľudovít XIV., Pablo Picasso aj Brigitte Bardotová. Tá si nimi dodnes zdobí snehové pusinky, jej milované meringues. A vychutnáva si…
Pri takýchto tortách sa nám doslova zbiehajú slinky. Fantastické rozprávkové dezerty, ktoré sa však jednoducho pripravujú a majú naozaj rafinovanú chuť. Napríklad táto banánová torta s kúskami broskyne…
Chutný dezert po skvelom obede? Možno si aj vy zvyknete dať kávičku a k tomu dezert. Vo Švédsku tomu hovoria fika a je to už dlhá tradícia. Dokonca…
Bataty, čiže sladké zemiaky už u nás bežne kúpite a chutia skvele nielen ako príloha, zemiakové lupienky, ale tiež v zákuskoch. Majú veľké množstvo výživných látok, len 6% cukru…
Však bežne nepridávate zeleninu do koláčov? Možno nanajvýš nejaký mrkvový koláč. Alebo tekvicový… no neverili by ste, čo všetko zo zeleniny sa skvele hodí na zákusky…
Stavíme sa, že aj vy milujete sladké. Jemný, rozplývavý a sladučký cukor v zákuskoch, na poleve, v plnke. Však sa vám už teraz zbiehajú slinky 🙂 No dobre viete, že…
Creme brulée, alebo správne a presne crème brûlée. Je to dezert francúzskych kráľov. Prvá zmienka je v Massialotovej knihe receptov z roku 1691. Francúzsky názov potom prevzala aj angličtina.…
Kto by nepoznal túto doslova svetoznámu pochúťku. Bratislavské rožky majú ochrannú známku a sú zaradené medzi tradičné špeciality regiónu. Cesto napríklad musí obsahovať 30% tuku z hmotnosti múky.…
Každému sa s Vekončonými sviatkami môže spájať iný koláč, zákusok, no existujú typické sladkosti, ktoré nechýbajú v mnohých domácnostiach. Či už je to baránok, Judášky alebo veľkonočný mazanec.…
Poznáte ich? Makarónky v rôznych farbách a s úžasnými chuťami. Táto francúzska cukrovinka sa podobá na naše pusinky. Vyrábajú sa z vaječného bielku, cukrovej polevy, kryštálového cukru, mandľovej múky a potravinárskeho…
Pečiete bežne z maku, alebo ho len občas niekde pridáte? Mak je tradičná slovenská plodina a Československo až do druhej svetovej vojny patrilo k jeho najväčším vývozcom. Dnes je…
Niektorí považujú slaný karamel za najlepšiu polevu na zákusky a koláče. Či už na ovocné koláčiky, orechové, ale aj čoko torty. A táto torta so slaným karamelom je…
V detstve nám mamy stále vtĺkali do hlavy, že musíme jesť špenát kvôli železu a mrkvu na oči. Aby sme boli zdraví a dobre sme videli. A tak sa špenát…
Občas možno dostanete chuť na niečo jednoduché, sladké, voňajúce exotikou a pritom nie príliš zložité na prípravu. Máme pre vás skvelý recept Thomasa Kamenara, ktorý moderoval na…
Aj vy milujete „Sacherku“? Lahodný čokoládový dezert s marhuľovou marmeládou a čokoládovou polevou. Sacherova torta sa zrodila začiatkom 19.storočia, keď dal knieža Metternich svojím dvorným kuchárom za úlohu…
Lahodné zákusky môžu byť nielen sladké, ale aj zdravé. Tak napríklad táto mrkvová tortička poteší každého – je zdravá, sladučká, ale pritom jeden kus obsahuje len…
Ak sa vám nechce počas víkendu vypekať, ale nejaká maškrta proste musí byť na stole, vyskúšajte tieto domáce arašidovo-karamelové rezy. O to viac, ak milujete kombináciu arašidov…
Tarty z dokonale krehkého maslového cesta podľa babičky, cheesecaky, tvarohovníky, či extrémne čokoládové brownie. Aj takéto lahôdky vie vykúzliť cukrárka Lulus, alias Lucia Gažová. Pečie s láskou…
Trénujete alebo ste začali cvičiť a chcete vyzerať ešte lepšie? Prípadne už nepribrať? Vyformovaná postava, ploché bruško, viac energie, dlhšia výdrž a minimálne udržať svoju hmotnosť? Vyskúšajte…