Superrýchle zelené špagety so špenátovou omáčkou a ricottou | RECEPT

LinkedIn

Milujeme rýchle recepty, ktoré navyše hrajú farbami a chutia. Tento recept na naozaj rýchle zelené špagety zachutil aj naším deťom, hoci sú naozaj véééľmi zelené 🙂 Inšpirovali sme sa slávnym šéfkuchárom Jamie Oliverom, ktorý v jednej TV sérii varí len z piatich ingrediencií. A presvedčili sme sa, že to ide – nemusíte variť, či piecť z množstva surovín, aby to bolo chutné. Práve naopak, niekedy len pár zložiek ešte lepšie podčiarkne chuť a vôňu pokrmu. Navyše ide o rýchly recept, ktorý stihnete za 15 minút. Vážne!

 

Superrýchle zelené špagety

zelené špagety so špenátovou omáčkou Ide o jednoduchý rýchly recept, suroviny sme nastavili pre dve osoby. Je to výborná rýchla večera, keď prídete domov z práce a nechce sa vám vyvárať. Stačí pár vhodných surovín a zasýtite sa, aj si pochutnáte. Tieto zelené špagety s vláčnou omáčkou sú skvelý vegetariánskym pokrmom, ale ak chcete, pokojne si usmažte pancettu a ozdobte ňou špagety. Ako možno viete, pancetta je výborná talianska sušená slanina, výrazne tučnejšia ako naša slanina. Jedlám dodáva pikantne sladkastú chuť a výraznú chuť sušeného mäsa. Vyskúšajte.

Ďalšou dôležitou súčasťou receptu je baby špenát, ktorý je sám osebe veľmi zdravý. Keď ho máme na tanieri, akoby sme tam mali jar – milujeme ho. Má veľké množstvo vitamínu A, K a kyseliny listovej. Obsahuje draslík, meď, horčík a železo, ktoré je dôležitou súčasťou všetkých buniek. Je zodpovedné za prenos kyslíka z pľúc do ostatných orgánov a tkanív. Prečítajte si, ako ho správne pestovať, spracovať a mraziť.
Takže samé zdravé a chutné suroviny, poďme na naše superrýchle a superzelené špagety 🙂

SUROVINY

  • 150 g špagiet
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 200 g baby špenátu (alebo inú zelenú zeleninu)
  • 30 g parmezánu
  • 30 g ricotty
  • olivový olej

 

POSTUP

recept postupPriveďte vodu k varu, osoľte a vložte do nej špagety. Ošúpte cesnak a vložte ho tam celý. Na vrch dajte baby špenát, ale môžete použiť aj inú zelenú zeleninu ako kapusta cavolo nero ap. Varte a po piatich minútach vyberte špenátové listy a cesnakové strúčiky.

recept postupVložte sparený špenát a cesnak do mixéru, pridajte pol lyžice extra panenského oleja a mixujte. Potom nastrúhajte asi 30 g parmezánu a ďalej premixujte, aby vznikla mierne hustá, ale hladká zmes. Môžete dochutiť morskou soľou a korením.

zelené špagety so špenátovou omáčkou postup

recept postupSceďte špagety a dajte ich do misy. Vlejte zelenú zmes a premiešajte, aby sa všetko pekne spojilo. Ak treba, podlejte mierne vodou, v ktorej ste varili špagety.

recept postupNapokon naložte na tanier, ozdobte kúskami ricotty, prípadne nastrúhajte parmezán a môžete podávať.
Dobrú chuť!

Foto: LepšíDeň.sk

 


                                                                       Páčil sa ti článok? Pošli ho ďalej!

About Author

Mám dlhoročné skúsenosti v marketingu na strane klienta, ako aj s prácou v reklamných agentúrach. Píšem o rôznych témach, oblastiach, ale najmä pre ženy.