Ak ste ešte neochutnali sladký dezert, ktorý ohromil svet – dubajskú čokoládu – musíte to napraviť. Samozrejme, netreba cestovať až do Dubaja 😊 Dubajskú čokoládu kúpite aj na Slovensku, ale pokojne si ju môžete pripraviť doma. Uvidíte, že doslova omráči vaše chuťové bunky a nebudete sa jej vedieť dojesť.
Dubajská čokoláda
Dubajská čokoláda je dezert, ktorý si získal srdcia mnohých ľudí na celom svete. Tento sladký zázrak v sebe spája exotické chute s bohatou a chrumkavou štruktúrou zaliatou v kvalitnej čokoláde. Vďaka svojej jedinečnosti a exotickým prísadám je absolútnym hitom, či už na sociálnych sieťach alebo v obchodoch.
Dubajská čokoláda sa na sociálnej sieti TikTok stala absolútnym virálom, ktorý sa zdieľa po celom internete. Podnetom na vytvorenie tejto populárnej čokolády boli tehotenské chute podnikateľky Sarah Hamouda, ktorá žije v Dubaji. Vytvorila sladkosť, o ktorej netušila, že bude mať taký úspech. A že rozbehne jej výrobu. „Do produkcie našich čokolád sme vložili veľa úsilia, lásky a času a chceme sa uistiť, že to nie je len sladkosť, ktorú zjete za minútu, ale chceme vytvoriť skutočný zážitok,“ povedala Sarah.
Recept na dubajskú čokoládu
Pripravte si túto dokonalú pochúťku doma. Ingrediencie znejú možno komplikovanejšie, ale dnes ich už kúpite aj v bežnejších obchodoch. Možno nepoznáte kataifi cesto – sú to jemné prúžky cesta povedzme aj na výrobu baklavy. Takmer 500 g vrecúško kúpite za cca 14€, nájdete ho aj na internete (napríklad bossfood.sk).
SUROVINY
- 150 g nakrájaného a oddeleného kataifi cesta
- 60 g masla
- 360 g pistáciovej pasty
- 20 g sezamovej pasty tahini
- drvené pistáciové oriešky
- štipka soli
- 500 g horkej alebo mliečnej čokolády
POSTUP
Začnite prípravou náplne kataifi. Vezmite si veľkú panvicu s vysokým okrajom. Rozpustite v nej maslo, pridajte nalámané kataifi cesto a smažte ho asi 10 minút dozlatista a do chrumkava. V miske zmiešajte pistáciovú pastu, tahini a soľ a potom pridajte kataifi.
Následne rozpustite čokoládu v mikrovlnnej rúre alebo v miske vo vodnom kúpeli, kým nie je úplne hladká. Pomocou lyžice nalejte čokoládu do silikónových foriem na čokoládu alebo iných obdĺžnikových foriem tak, aby v tenkej vrstve pokryla dno a boky formy. Potom prebytočnú čokoládu odlejte. Pridajte rozdrvené pistáciové oriešky.
Vložte formu s čokoládou do chladničky, aby stuhla.
Ideme na posledný krok. Vyberte stuhnutú čokoládu z chladničky a rozotrite na ňu kataifi zmes. Opatrne ju uhlaďte stierkou. Potom na ňu nalejte zvyšnú čokoládu a opäť ju uhlaďte.
Nasleduje fáza finálneho chladenia v chladničke. Po stuhnutí vyberte hotovú čokoládu z formy. V prípade, že by ste sa chceli čo najviac priblížiť originálu, môžete do formičiek vopred ozdobne naliať bielu čokoládu, bude to vyzerať efektnejšie.
Pozrite si video a presný postup, ako pripraviť dubajskú čokoládu:
Alebo vyskúšajte dubajskú čokoládu podľa tohto receptu:
Zdroj a foto: thefeedfeed.com, notquitenigella.com,
mygreekdish.com, merkandi.sk