Voňavá torta z ovsených palaciniek (RECEPT)

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aj vám sa už zunovali raňajky, ktoré sú takmer stále rovnaké? Striedate chlebík s rožkom, maslo, džem, šunka, nanajvýš vajíčko alebo párky. Dobre, cez týždeň asi nemáte čas na vyváranie a potrebujete sa čo najskôr dostať z domu. Ale víkend je iný – doprajte si túto našu lahôdku. Voňavá torta z ovsených palaciniek. Príprava vám zaberie takých 40 minút, sú to zdravé raňajky, chutné, určite nimi ohúrite aj svojho partnera a nie je to nič zložité. Autorkou receptu je Lívia Šuľová a podobné skvelé recepty nájdete v knižke Z fitka do kuchyne špeciál.

Jeden kus takejto raňajkovej lahôdky obsahuje do 200 kcal, 29 gramov sacharidov, 6 gramov bielkovín a 5 gramov tukov. „Priznám sa, že tento recept som osobne ešte neskúšala,“ tvrdí fitnes trénerka Saška Halmová, „no teraz, keď ho vidím, som 100 % presvedčená, že si ho čoskoro pripravím. Som závislá od arašidového masla, a preto mi napadlo, že tieto palacinky budem vrstviť na striedačku – jedno „poschodie“ banánová hmota a ďalšie arašidové maslo. Mňam!“

Voňavá torta z ovsených palaciniek

Na prípravu potrebujeme:
• 150 g ovsených vločiek
• mlieko (cca 300 – 400 ml na zaliatie vločiek)
• 2 vajíčka
• 3 banány
• kakao
• kokosový olej

Postup:
Ovsené vločky večer v miske zalejeme mliekom (ideálne rastlinným) a necháme cez noc napučať.
Ráno do vločiek pridáme 2 vajíčka a hmotu rozmixujeme ponorným mixérom, aby nám vzniklo hladké cesto. V prípade potreby môžete cesto ešte zahustiť vločkami, alebo zriediť mliekom.
Na troche kokosového oleja postupne pečieme palacinky.
V druhej miske vidličkou popučíme banány a podľa chuti pridáme kakao. Kto chce, môže pridať aj čokoládový proteín. Touto hmotou potierame jednotlivé palacinky a vrstvíme na seba.
Hotovú tortu nakrájame na trojuholníky a podávame.

Obmena: Tortu môžete ochutiť napríklad aj orieškovým maslom, nasekanými orieškami alebo domácim džemom. Podávame s porciou čerstvého ovocia.

Výborne vyzerá, ešte lepšie chutí a je aj zdravá:-)

Výborne vyzerá, ešte lepšie chutí a je aj zdravá:-)


Zdielať

About Author

Leave A Reply

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.