Domáci kváskový chlieb s čučoriedkami
Pečenie s kváskom zažíva v poslednom období svoje znovuzrodenie, pretože ľudia zistili, že kváskový chlieb je vláčnejší a má výraznejšiu chuť. Navyše mnohí objavili, že po kváskovom...
Ľahký čokoládový cheesecake so sušenými figami
Tarty z dokonale krehkého maslového cesta podľa babičky, cheesecaky, tvarohovníky, či extrémne čokoládové brownie. Aj takéto lahôdky vie vykúzliť cukrárka Lulus, alias Lucia Gažová....
Čo jesť a piť, aby ste mali zázračné ráno?
Zobudiť sa ráno oddýchnutý, v dobrej nálade a plný síl je mimoriadne dôležité. Ako ráno vstávate, taký budete mať deň – platí to takmer u všetkých ľudí,...
Zdravé jedlo sa dá pripraviť zdravo a rýchlo
Aj vy všade čítate o zdravej strave a neraz si povzdychnete, že keby ste tak mali čas vyvárať...že aj tak to zdravé jedlo vášmu partnerovi nebude...
Dokonalá káva. Ako si dopriať naozaj kvalitnú kávu?
Pitie kávy bolo už dávno akousi spoločenskou udalosťou, noblesou alebo len príležitosťou na príjemné stretnutie. Možno aj pre vás patrí šálka kávy k jednému z potešení...
Pavlovovej torta (Maškrta na víkend)
Lucia Súkeníková pečie také nenormálne božské zákusky a dezerty, že by ste sa z toho mohli aj zblázniť J Už len keď sa pozriete na dnešnú...
Tajomstvo zdravej kávy. Viete, ako ju správne pripraviť?
Nie je káva ako káva. Pre niekoho je to synonymum relaxu a pohody. Inému šálka kávy pomáha sústrediť sa a nabudiť na ďalšie aktivity. A káva samozrejme...
Zdravé desiate: Vegánske paradajkovo-makové muffiny
Možno aj vy riešite počas roka, čo dať deťom opäť na desiatu. A aby to bolo chutné, zdravé a zjedli to. Ak vám dochádzajú nápady, siahnite...
Orieškový chlebík bez múky (RECEPT)
Verili by ste, že človek, ktorý veľmi dôsledne vyradí alebo nahradí bielu múku a všetky výrobky z nej celozrnnou, môže za rok zhodiť až do 5...
Voňavá torta z ovsených palaciniek (RECEPT)
Aj vám sa už zunovali raňajky, ktoré sú takmer stále rovnaké? Striedate chlebík s rožkom, maslo, džem, šunka, nanajvýš vajíčko alebo párky. Dobre, cez týždeň...
Špalda, bulgur, pohánka… Vyznajte sa v zrnách
Akú múku používate najčastejšie? Pšeničnú? Špaldovú? A vyskúšali ste už teff, alias etiópske proso, alebo quinou? A čo amarant, bulgur alebo proso? Nezostávajte len pri jednom...