Naše deti ju milujú. Kuracia čína na slovenský spôsob je pomerne rýchla a jednoduchá, takže vám nezaberie veľa času. Do omáčky idú bežné veci, ktoré máte teraz pravdepodobne aj doma a keď k tomu urobíte pečené zemiaky na papieri v rúre – máte perfektný obed. Zavďačíte sa nielen deťom, ale aj dospelákom. My sme si k tomu urobili aj šalát a kto chce, pridá si kečup alebo tatarskú s cibuľkou. Prípadne len tie fantastické pečené zemiaky so šalátikom pre vegetariánov.
Tak poďme na to, už sa nám zbiehajú slinky v ústach 🙂
Kuracia čína – recept
SUROVINY
- ½ kg kuracie prsia (môže byť aj morčacie, či bravčové)
- 3 vajcia
- 3 lyžice oleja
- 1 lyžica Solamylu (alebo hladkej múky)
- 1 lyžica cukru
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 1 lyžica worčestrovej omáčky
- 3 až 5 feferónok (nemusia byť)
- 1 a ½ lyžice vegety
- 1 stredná cibuľa
POSTUP
Najskôr si mäso dobre umyte a očistite. Nakrájajte na tenké rezance, švihlíky.
Pripravte si omáčku zo zvyšných ingrediencií. Zmiešajte vajcia, olej, Solamyl, cukor, sójovú a worčestrovú omáčku, vegetu. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľku a prípadne feferónky, ak máte.
Omáčku nalejte na nakrájané mäso a dobre premiešajte, aby sa všetky kúsky obalili v omáčke. Nechajte odstáť aspoň 2 hodiny. Potom opekajte v panvici na oleji pri miernom ohni asi 3 minúty.
Recept na pečené zemiaky v rúre
K číne sa hodí samozrejme aj ryža, alebo pokojne varené zemiaky, ale najlepšie sú pečené zemiaky v rúre. Keď ich výborne ochutíte a upečiete do chrumkava, nebudete sa ich vedieť dojesť 🙂 Prezradíme ako na to.
Očistite asi 12 zemiakov strednej veľkosti. Ošúpte ich, umyte a dajte variť do studenej osolenej vody. Keď voda zovrie, odstavte ich a vodu zlejte. Pokrájajte ich na mesiačiky.
V miske si pripravte zmes, ktorou potriete zemiaky: olej, soľ, korenie, mletá červená paprika, grilovacie korenie, prípadne korenie na pečené zemiaky, mletá rasca.
Vezmite si plech a položte naň papier na pečenie. Mesiačiky zemiakov rovnomerne poukladajte na plech a štetcom ich ponatierajte zo všetkých strán pripravenou zmesou. Dajte do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Pečte do zlatista asi 40 minút, pričom v polovici pečenia ich obráťte, aby sa dobre prepiekli z každej strany.
Dobrú chuť!
P.S. Vyskúšajte aj naše 3 recepty na zapekané plnené zemiaky.