Limetkové nebíčko v papuľke | RECEPT na úžasný koláčik

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predstavte si koláčik, ktorý vás dostane do kolien. Už pri pohľade naň sa vám začnú zbiehať slinky. Zavrite oči a …no dobre, nezatvárajte, len čítajte a predstavujte si, čo vznikne, keď zmiešate takéto úžasné suroviny: mascarpone s jemným tvarohom, k tomu šľahačková a kyslá smotana a limetková šťava. To celé na jemnom kokosovom korpuse. Absolútna bomba. Limetkové nebíčko v papuľke, ktoré vytvorila skvelá pekárka Lulus, alias Lucia Gažová.
„Limetkové nebíčko úplne zmenilo môj pohľad na cheesecake. Podstata veľmi podobná, ale ten výsledok!“ opisuje Lulus a doslova nás ničí 🙂 Počúvať o takejto torte a neochutnať… „Je to veľmi jemný penový koláčik, ktorý vás dostane svojou sviežosťou a štruktúrou. A nezaberie ani veľa času.“

lulus Lucia Gažová

Inak, Lucia má malú cukrárenskú výrobu Lulus bakery a veľmi obľúbenú. Už niekoľko rokov tam každý deň pečie torty, dezerty a koláčiky. Miluje makarónky, ktoré vie tak neskutočne vytvoriť, že by ste si ich najradšej odložili a len sa na ne pozerali. Lucii už v minulosti vyšla krásna kniha Lulus – cukrárka a teraz je vonku parádny Lulus – receptár. Ak by ste si chceli pozrieť túto kočku, ktorá vie geniálne piecť, čeknite jej youtube kanál.
No ale nezdržiavajme, poďme sa vrhnúť na jej limetkové nebíčko, ktoré si určite zamilujete.

 

Limetkové nebíčko

Koľko vám zaberie príprava limetkového nebíčka?
Celkový čas: 90 minút
Čas prípravy: 15 minút
Získate asi 15 porcií (ak máte formu 24 cm)
Náročnosť: 1 2 3 4 5

Suroviny

Korpus

  • 100 g masla
  • 40 g práškového cukru
  • 100 g sušeného kokosu
  • 40 g múky
  • 1 vajce
  • štipku soli

 

Plnka

  • 4 vajcia
  • 190 g cukru
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 200 g kyslej smotany
  • 250 g mascarpone
  • 200 g smotanového syra
  • 200 g jemného tvarohu
  • 3 lyžice múky
  • kôru a šťavu z dvoch limetiek

Vyskúšajte aj ďalšie naše DEZERTY.superrýchly nepečený dezert

 

Postup:

recept postuprecept na limetkové nebíčkoZačneme korpusom. Zmiešame roztopené maslo, kokos, soľ, vajíčko, cukor a múku a vytvoríme lepkavú, no veľmi voňavú hmotu, ktorá bude tvoriť spodnú časť nášho koláčika. Korpus si dajte na pár minút do mrazničky, aby sa s ním neskôr dobre pracovalo. „Myslím tým skutočne len pár minút, keď vám v mrazničke zamrzne, už s ním veľmi nepopracujete :),“ radí Lulus.

recept postupTortovú formu s priemerom 24 cm vystelieme papierom na pečenie, stačí spodná časť, boky môžete pokojne nechať bez neho.
Korpus prstami poroztláčame na spodok tortovej formy, poprepichujeme ho vidličkou a pečieme v rúre rozohriatej na 175 stupňov približne 10 minút. Chceme, aby bol úplne zlatistý a aby kokos zo seba uvoľnil čo najviac chuti. Dopečený je vtedy, keď vám už bude rozvoniavať celá kuchyňa.

recept postupMedzitým si pripravíme plnku. V kuchynskom robote vyšľaháme vajcia s cukrom do nadýchanej žltej peny. Potom do nej pridáme všetky mliečne produkty a zašľaháme. Nakoniec prilejeme limetkovú šťavu a pridáme aj kôru. Práve limetka nám plnku krásne prevonia.

recept postupNakoniec do plnky zašľaháme aj tri lyžice múky, tá nám pomôže s tým, aby hotový koláčik nepukol, pretože bude naozaj jemnučký. Plnku nalejeme na upečený korpus a spolu pečieme v rúre pri teplote 145 stupňov 50 minút.

recept postupAk máte čas, nechajte koláčik po dopečení v pootvorenej rúre, aby nezažil veľké teplotné šoky a nepopukal.
Ak ten čas predsa len nemáte, hneď po vybratí z rúry ho po obvode obrežte, no nechajte vo forme. Po vychladnutí ho dajte zachladiť, najlepšie cez noc, a potom už len podávať.
Určite vám bude chutiť 🙂

Lucia (Lulus Bakery) je expertka na takéto úžasné koláče a torty. Vie sa s nimi vyhrať, pozná fígle, ako najlepšie ozdobiť tortu – napokon, v novej knižke Lulus – receptár dáva presný návod, krok za krokom, ako dokonale obtrieť a následne ozdobiť tortu. Tiež ako na špičky a ako pripraviť candy bar. Základom knihy sú však fantastické recepty ako Pán čučoriedkový, Pistáciové tartarelky, Profiterolky s mandľovým krémom a karamelom.


Zdielať

About Author

Komentáre sú uzavreté.