Skvelý recept na čerešňovo-čokoládový tvarohový koláč

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kombinácia čokoláda, tvaroch a ovocie je úžasná – v našom prípade čerešne, ale pokojne môžete použiť višne, čučoriedky, maliny, či iné sezónne ovocie. Nepotrebujete nejaké špeciálne prísady, takmer všetky máte určite doma a k tomu je to jednoduchý recept. Zvládnu ho aj väčšie deti, prípadne ho pečte s nimi, je to zábava. Len pozor, aby vám nevyjedli ešte namiešané cesto. Aj to je totiž veľmi chutné 🙂
Tento čerešňovo-čokoládový tvarohový koláč vám zaberie asi 15 minút prípravy a 40 minút pečenia.

Recept na čerešňovo-čokoládový tvarohový koláč

vykôstkované čerešneTakže využite višne, maliny, čokoľvek máte v záhradke, my sme dali čerstvo obraté čerešne.

SUROVINY

  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • ½ hrnčeka kakaa
  • 125 gramov masla
  • prášok do pečiva
  • 2 vanilkové cukry
  • 4 vajíčka

Tvarohová plnka

  • 250 gramov jemného tvarohu (nie hrudkovitého)
  • 1/3 hrnčeka práškového cukru
  • vajíčko
  • polievková lyžica zlatého klasu

bábovka receptVyskúšajte aj ďalšie naše DEZERTY.

POSTUP:

recept postupDajte do kastróla maslo a pomaly ho roztopte nad parou, aby neprihorelo. Odložte nabok a nechajte vychladnúť. Zatiaľ si môžete načistiť čerešne, vykôstkovať, umyť a vložiť do sitka.

recept postupV nádobke zmiešajte múku, prášok do pečiva, cukor kryštálový aj vanilkový. Pridajte kakao, štipku soli a vajíčka. Dobre premiešajte a napokon prilievajte vychladnuté maslo.

čerešňovo-čokoládový tvarohový koláč postup

recept postupPripravte si tvarohovú plnku: zmiešajte vaničku tvarohu (môžete dať aj dve, ak chcete viac tvarohový koláčik), k tomu vajíčko, cukor a zlatý klas.

recept postupNa vymastený a krupicou vysypaný plech nalejte polovicu kakaového cesta a rozotrite. Lyžicou naň dávajte tvarohovú plnku, kopčeky, ktoré trošku utlačíte, rozotriete. Na kopčeky naukladáte čerešne alebo iné ovocie a napokon všetko opäť zalejete kakaovým cestom.

recept postupDajte do rúry vyhriatej na 190 stupňov a pečte asi 40 minút. Záleží od rúry, radšej vyskúšajte špajdľou – koláčik nemusí byť úplne „suchý“, ale radšej šťavnatejší. Nechajte vychladnúť a nakrájajte…u nás sa zjedol ešte z plechu za pár hodín. Výborná mierne horká chuť kakaa s tvarohom a čerstvými čerešňami. Mňam 🙂
Dobrú chuť!

čerešňovo-čokoládový tvarohový koláč


Zdielať

About Author

Dana Bunová

Mám dlhoročné skúsenosti v marketingu na strane klienta, ako aj s prácou v reklamných agentúrach. Píšem o rôznych témach, oblastiach, ale najmä pre ženy.

Komentáre sú uzavreté.