Nechce sa vám večer vyvárať a dali by ste si niečo teplé a chutné? Alebo potrebujete ráno urobiť nejaké výživné jedlo, no nemáte času nazvyš? Vyskúšajte túto tortillu, na ktorú potrebujete pár surovín a máte ju doslova za pár minút. Základom je tortilla, vajíčka, syr a šunka, ale ostatné si môžete dotvoriť podľa seba. Ideálny recept pre tých, ktorí nestíhajú a nechce sa im veľa variť.
Vyskúšajte, u nás sme raz skúsili a odvtedy ju robievame na rôzny spôsob takmer každý týždeň…a čo je skvelé, vyžiadali si ju aj deti, takže dostaneme do nich hodnotné vajíčka, ktoré inak nechcú veľmi jesť 😊
Rýchla večera – plnená tortilla
Kúpte si tortillu, nájdete ich už takmer v každom obchode a ostatné suroviny máte doma. Nechcete šunku? Nedajte ju, Urobte si len zeleninovú. My vždy používame tortillu, vajíčka, šunku a syr. Ďalšie suroviny podľa toho, čo máme doma – napríklad kukuricu z konzervy, viac druhov syra, paradajky, papriky…jednoducho, na čo máte chuť.
SUROVINY
- tortilla
- vajíčka
- syr ako eidam, čedar, mozzarella…
- šunka
- ďalšie suroviny podľa chuti
- korenie, soľ a bylinky podľa chuti
POSTUP
Je to veľmi rýchle a jednoduché. Zoberte si okrúhlu formu (na tortu) alebo pokojne plech. Vysteľte ho papierom na pečenie a dno vyskladajte z tortíl. Niekedy vyjdú necelé dve, niekedy viac, podľa veľkosti. Malo by byť pokryté dno a po okrajoch cca 1-2 cm do výšky.
Potom rozšľahajte vajíčka – je na vás koľko. Na menší plech sme použili 6 vajíčok, na tortovú formu 4 vajíčka. Rozšľahajte, okoreňte, osoľte a vylejte na tortilly.
A ideme zdobiť. My sme nakrájali šunku a posypali. Potom kukuricu z konzervy, ďalej sme nakrájali paradajky a nastrúhali dva druhy syra. Môžete tam dať svoj obľúbený syr, alebo aký máte práve doma. Prípadne dajte papriku, zelenú cibuľku, odkvapkaný špenát ap.
Na záver sme to posypali bylinkami, my sme zvolili provensalské bylinky, inokedy zasa len bazalku, potom oregano. Skúšajte a vylaďujte podľa seba.
Predhrejte si rúru na 180 stupňov Celzia a takto pripravenú tortillu tam vložte. Pečte cca 15 minút, závisí od toho, ako vám pečie rúra. Alebo jednoducho vyskúšajte test špáradlom, či vám na ňom nezostane tekuté vajíčko. Uvidíte to aj podľa okrajov tortilly, ktoré sú upečené dozlatista a sú chrumkavé.
Vyberiete, nakrájate a jete. Žiadna veda, veľmi rýchle, jednoduché a zároveň sýte, výživné a chutné.
Dobrú chuť.
P.S. Ak vám zostali tortilly a máte chuť na niečo sladké, vyskúšajte náš recept na Malý jablkový závin z tortilly. Lahodná chuť bez kalórií.
Foto: LepšíDeň.sk