Voňavý jablkovo-škoricový chia puding

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Už Aztékovia vedeli, že chia semienka sú bombou pre naše zdravie a pomôžu dokonca schudnúť. Už sú aj na Slovensku čoraz známejšie, no mnohí nevedia, ako ich jesť a čo sa z nich dá pripraviť. Pritom možností je veľa – my vám ponúkame tip na chia puding, ktorý nám poskytli autorky knihy Zdravé desiate.
Knižka ako stvorená pre všetkých rodičov, ktorí každé ráno uvažujú – čo mám dať tomu svojmu dieťaťu do školy na desiatu. Aby to bolo zdravé, chutné, výživné a aby nereptalo, že zasa to isté:-)
Tak vyskúšajte.

Voňavý jablkovo-škoricový chia puding

Čas prípravy: 15 min

Suroviny (2 porcie):

  • ¾ hrnčeka kokosového mlieka
  • ⅓ hrnčeka vlašských orechov
  • 2 PL chia semienok
  • 1 ČL ryžového sirupu
  • 1 PL mletej škorice
  • 3 ks sušených datlí
  • 1 ks jablko + 1 ks jablko na ozdobenie

Postup: V miske si zmiešame kokosové mlieko s chia semienkami a dáme nabok aspoň na 15 minút odpočívať.
Zatiaľ v mixéri vymixujeme nakrájané jablko (na kocky),  orechy, datle, sirup a škoricu. Nemixujeme úplne do hladka, ponechajte malé kúsky. Zmes primiešame k chia semienkam.
Potom už len vrstvíme do misky, pohára  alebo ak si chceme raw puding zobrať so sebou do práce alebo do školy, tak ho lyžicou vrstvíme do uzatvárateľného pohára. Striedame vrstvu pudingu a vrstvu nakrájaného jabĺčka.
Môžeme, ale nemusíme, ho dať chladiť do chladničky.


Zdielať

About Author

Komentáre sú uzavreté.