Na streetfoodové dobroty, ktoré dôverne poznáte z trhov a festivalov, už nemusíte čakať! Napokon, teraz sa ich ani veľmi nedočkáte, keďže pandémia zrušila množstvo skvelých akcií. Máme však pre vás super tip – 4 štýlové streetfoodové recepty s fantastickými hranolčekmi.
Šikovné a známe české blogerky Markéta v troubě a S vášní pro jídlo pripravili pre vás chutné a jednoduché recepty s McCain hranolčekmi Crispers, ktoré sú ako vystrihnuté zo streetfoodového jedálneho lístka.
Recepty sú pripravené aj v duchu ďalších trendov: uvedomelé varenie a neplytvanie jedlom #nowastingfood. Oba trendy nabádajú pripravovať jedlá zo surovín, ktoré máme bežne v domácnosti a ak aj nevyužijeme celé balenie niektorej potraviny, môžeme ho odložiť na inokedy.
Pozvite priateľov, rodinu a vychutnajte si spolu streetfoodové jedlá v pohodlí domova.
4 streetfoodové recepty s hranolčekmi
Nasledujúce recepty pre vás pripravila blogerka Markéta v troubě.
1. MINI ŠPÍZY S KURACÍM MÄSKOM
SUROVINY
- 1 balenie hranolčekov McCain Crispers
- 2 ks kuracie prsia
- obľúbené korenie na kuracie mäso
- 1 červená cibuľa
- 1 balenie cherry paradajok
- ½ brokolice
- 1 červená paprika
- soľ a korenie
- olej podľa potreby
- 250 g kyslej smotany
- zelené bylinky
POSTUP
Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky, okoreníme a sprudka zo všetkých strán orestujeme na panvici na troche oleja. Papriku, cibuľu a blanšírovanú brokolicu nakrájame na menšie kúsky. Na špajdle napichujeme striedavo pripravenú zeleninu a orestované kuracie mäso.
McCain Crispers pripravíme v rúre podľa návodu na obale. Medzitým zľahka opečieme špízy na grilovacej panvici tak, aby zelenina zostala chrumkavá.
Hotové minišpízy podávame s McCain Crispers a s dipom z kyslej smotany, ktorú zmiešame s nasekanými bylinkami, soľou a korením.
2. ZELENINOVÉ PLACKY SO SYROM
SUROVINY
- 1 balenie hranolčekov McCain Crispers
- 1 cuketa
- 2 mrkvy
- 150 g tvrdého syra – cheddar
- 2 vajcia
- hrsť strúhanky
- soľ a korenie
- nasekané bylinky
- kyslá smotana
- valeriánka (známa aj ako poľníček)
- zväzok reďkoviek
POSTUP
Cuketu nastrúhame nahrubo, zľahka osolíme a necháme 20 minút stáť. Potom vytlačíme a vylejeme všetku vodu, ktorú cuketa pustila. Pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu, syr na kocky, vajcia, nasekané bylinky či korenie a strúhanku podľa potreby. Tvarujeme tenké placky a opekáme na panvici z oboch strán dozlatista.
Medzitým pripravíme hranolčeky McCain Crispers podľa návodu na obale.
Podávame so šalátikom z valeriánky a reďkoviek, pridáme tiež jednoduchý dip z kyslej smotany, prelisovaného cesnaku, soli a korenia.
3. MÄSOVÉ GUĽÔČKY S PARADAJKOVÝM DIPOM
SUROVINY
- 1 balenie hranolčekov McCain Crispers
- 600 g mletého bravčového mäsa
- 1 vajce
- 1 malá cibuľa
- nasekané bylinky
- hrsť strúhanky
- soľ
- korenie
- 4 paradajky (čerstvé alebo v plechovke)
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžička trstinového cukru
- hrsť zelených byliniek
- soľ, čierne korenie
- 1 chilli paprička
POSTUP
Mleté mäso zmiešame s najemno nasekanou cibuľkou, nasekanými bylinkami, soľou, korením, vajcom. Podľa potreby pridáme trochu strúhanky a vytvarujeme guľôčky vo veľkosti pingpongovej loptičky. Opekáme na panvici dozlatista zo všetkých strán, potom necháme dopiecť v rúre približne 10 minút na 180 °C.
Pripravíme hranolčeky McCain Crispers podľa návodu na obale.
Dip pripravíme z paradajok z plechovky či čerstvých sparených paradajok, zbavených šupky. Do mixéra vložíme paradajky, prelisovaný cesnak, nasekané bylinky, lyžičku cukru, soľ, korenie a premixujeme dohladka, môžeme pridať aj kúsok chilli papričky.
Mäsové guľky podávame spolu s paradajkovým dipom a streetfoodovými hranolčekmi McCain Crispers.
4. LEPKAVÉ KRÍDIELKA SO ZELENÝM ŠALÁTIKOM
Tento posledný lahodný recept pre vás pripravila blogerka S vášní pro jídlo.
SUROVINY
- 1 balenie hranolčekov McCain Crispers
- 1kg kuracích krídel
- 4 lyžice kvalitného kečupu
- 1 PL paradajkového pretlaku
- 2 lyžice tmavé sójovej omáčky
- 1 lyžica trstinového cukru
- 1 lyžička údené papriky
- 1 lyžica oleja
- soľ
- 300g bielej kapusty
- vetvička koriandru
- 1 lyžica oleja
- soľ a korenie
POSTUP
Najprv si pripravte marinádu na krídla. V miske premiešajte kečup, pretlak, sójovú omáčku a trstinový cukor s údenou paprikou a olejom. Krídla rozdeľte na horný a spodný diel a všetky ich s omáčkou dobre premiešajte. Nechajte marinovať podľa potreby.
Krídla rozložte v jednej vrstve na plech vyložený papierom na pečenie, na druhý plech vysypte balenia hranolčekov Crispers. Oboje pečte v rúre predhriatej na 200 °C dozlatista asi 30 minút.
Než sa krídelká a hranolčeky upečú, pripravte si kapustový šalátik. Bielu kapustu nastrúhajte alebo nakrájajte nožom na tenké rezance. Rukami ich dôkladne premasírujte v dlaniach, aby skrehli. Kapustu premiešajte spoločne s nasekaným koriandrom, pridajte olej, soľ a korenie.
Pre podávaním šalát premiešajte a servírujte spoločne s lepkavými krídelkami a pečenými hranolčekmi.
Vyskúšajte ďalšie naše RECEPTY.
McCain hranolčeky CRISPERS majú inovatívny tvar „V“, skvelú 100% chuť zemiakov a sú ako vystrihnuté zo streetfoodovej atmosféry!
Extra chrumkavé CRISPERS sa ľahko a štýlovo kombinujú a servírujú: s dipmi alebo k burgru, do kornútku alebo na tanier. Prijmite pozvanie na pouličnú gastronómiu u vás doma a presvedčte sa sami, ako chutný a štýlový môže byť domáci streetfood s novými hranolčekmi CRISPERS od McCain.
McCain hranolčeky CRISPERS: 1,99 €/ 500 g
— PR článok —
Foto: McCain.sk