Ako byť sýty a nepribrať? Niekoľko užitočných tipov

LinkedIn

Pokiaľ chcete byť sýty a pritom nepribrať, konzumujte zdravé, čerstvé potraviny. Jedzte päť porcií jedla denne, každý kus pokrmu dôkladne požujte a dodržujte pitný režim. Vyhýbajte sa alkoholu, sladkostiam a výrobkom, ktoré obsahujú chemické prísady.

Máte radi ryby? Ryby obsahujú množstvo zdraviu prospešných látok – jód, fosfor, vápnik, vitamíny B a D. Rybie mäso je výživné, ľahko stráviteľné a má málo kalórií. Konzumácia rýb znižuje riziko vzniku mnohých ochorení a zlepšuje aj kvalitu spánku. A ak popritom ryby aj radi lovíte, potom určite máte k dispozícii všetky tradičné rybárske potreby – rybárske udice, navijaky, háčiky, signalizátory a sieťky, do ktorých rybky pochytáte. A len čo sa z rybačky vrátite domov, svoje úlovky hneď aj uvaríte.

 

Výživný obed

Kedysi dávno sa polievka považovala za jedlo chudobných, no dnes nenájdete takmer nikoho, kto by si na obed nerád pochutil na skvelej polievke. Lahodná výdatná polievka pohladí žalúdok – zasýti a zahreje. Polievky súčasnej modernej kuchyne obľubuje stále viac gurmánov a to najmä vtedy, ak sú podávané na krásne prestretom stole, v štýlovej miske na polievku. Misky na polievku možno voliť s menším či väčším objemom – hlbšie či plytšie, podľa želaní a potrieb stolovníkov.

V rebríčkoch obľúbenosti sa na popredných miestach pravidelne umiestňujú polievky z hydiny a z rýb. Polievky z rýb môžu byť číre, červené, aj biele. Číre vtedy, ak sa nezahustia, červené vtedy, ak sa použije zátrepka s hojným množstvom mletej červenej papriky a biele polievky padnú vhod najmä milovníkom mliečnych pokrmov. Prím medzi polievkami z rýb však hrajú halászlé, ktoré možno pripraviť na mnoho spôsobov, podľa receptov z rôznych regiónov.

recept na fazuľovú polievkuPrečítajte si tiež
Výživná fazuľová polievka s klobásou a rezancami.

 

Chutná večera

Obľubujete večeru, ktorá obsahuje mäsové výrobky? Pokiaľ si mäso a mäsové výrobky zakúpite v domácich farmách, produkty nebudú obsahovať konzervačné látky a iné chemické prísady. Každá tlačenka, klobáska, párky či paštéty poskytnú skvelé gurmánske zážitky. A ideálne je, ak každý mäsitý pokrm obohatíte zeleninou.

K večeri si doprajte buď čerstvé domáce paradajky, papriky, uhorky a reďkovky, alebo miešané šaláty. Ingrediencie do šalátov je možné obmieňať podľa sezóny. Skvelé sú šaláty z kapusty, z hlávkového šalátu a z inej listovej zeleniny. Tiež miešané šaláty, v ktorých je nadrobno nakrájaná cvikla, mrkva či zeler. Ktorúkoľvek listovú a koreňovú zeleninu je možné skombinovať aj s hráškom, fazuľkou či kukuričkou a šaláty dozdobiť domácimi bylinkami. Pokiaľ máte záujem o zdravú, racionálnu výživu, čerstvú zeleninu a ovocie nezabudnite konzumovať každý deň.

— PR článok —
Foto: Dreamstime.com


                                                                       Páčil sa ti článok? Pošli ho ďalej!

About Author

Redakcia