Chutný dezert si viete pripraviť aj bez toho, aby ste vôbec zapli rúru 🙂
Nepečené zákusky sú veľmi populárne. Ich výhodou je, že sú nenáročné a hlavne rýchle na prípravu. Napríklad keď vás prekvapí návšteva, alebo proste dostanete chuť na nejakú maškrtu a nechce sa vám vypekať. Zvládne ich každá gazdinka, aj neskúsená, ktorá si pri príprave dezertov príliš neverí. Nepečená banánová strieška vás určite nesklame a pochutí si na ňom celá rodina. Je to jednoduchý recept na lahodnú maškrtu, takže vyskúšajte a neobanujete.
Nepečená banánová strieška
Na jeho prípravu budete potrebovať len niekoľko surovín, ktoré môžete podľa chuti zamieňať. Základom plnky nie je žiadne maslo, ani stužený tuk. Je to tvarohový termizovaný krém. Chutí dospelým aj deťom. U nás je obľúbený vanilkový, no príchuť či značku si môžete zvoliť sami. V ponuke obchodných reťazcov nájdete kakaové, karamelové, orieškové, jahodové, limetkové a už aj bezlaktózové varianty. Vykúzlite si maškrtu za pár minút a bez námahy.
SUROVINY (14 porcií)
- 2 balenia Bebe keksov (mliečne, celozrnné alebo kakaové)
- 2 ks šľahačková smotana 33% (200g balenie)
- 2 ks tvarohový termizovaný krém (125g balenie)
- 1 PL práškový cukor (nemusí byť)
- 3 ks banány
- 100 g čokoládová s obsahom kakaa min. 52%
Skúste aj ďalšie naše RECEPTY.
POSTUP
Pripravíme si tácku alebo plech. Odstrihneme si dva pásy potravinovej fólie (alebo alobalu) s dĺžkou približne 40 centimetrov. Prvý pás položíme na tácku a na prvý pás dáme druhý. Prečo dva?
Ak by sa nám jedna vrstva náhodou poškodila, máme ešte druhú 🙂 Na fóliu naukladáme vedľa seba Bebe keksy. Vytvoríme tri rady keksov po 7 kusov.
Do misky dáme 1 a ½ balenia smotany na šľahanie. Pridáme 1 PL práškového cukru. Ak nechceme príliš sladký krém, tak cukor nepridávame. Smotanu vyšľaháme a keď je šľahačka hotová, pridáme k nej 2 tvarohové termizované krémy. Vybrali sme si vanilkovú príchuť, ktorú máme všetci radi. Rukou ich pomocou metličky zmiešame s vyšľahanou šľahačkou.
Z plnky si bokom odložíme 2 PL. Zvyšok krému si rozdelíme na dve polovice. Prvú navrstvíme na keksy a rozotrieme. Na tvarohovú plnku naukladáme ďalšiu vrstvu keksov a natrieme zvyškom plnky.
Do stredného radu uložíme olúpané banány. Môžeme si ich prekrojiť na menšie kusy. Pomocou fólie vytvarujeme z keksov tvar striešky, a to tak, že protiľahlé strany oproti sebe zdvihneme a spojíme. Vrchnú časť striešky ešte natrieme 2 PL krému, ktorý sme si odložili bokom. Dáme do chladničky.
Medzitým si pripravíme čokoládovú polevu. Do kastróla dáme ½ smotany na šľahanie. Zahrejeme ju na bod varu, vypneme a do horúcej smotany pridáme nasekanú čokoládu. Metličkou miešame do hladkej polevy. Môžeme pridať 1 KL masla. Polevu nalejeme na striešku a necháme stuhnúť v chladničke aspoň 3 hodiny. Vyberieme a krájame horúcim nožom.
Dobrú chuť!
Foto: autorka/LepšíDeň.sk